AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2022

​Lisäselvitykset Heinäpään jalkapallostadionin osalta tehty – ei esteitä rakentamiselle

​Lisäselvitykset Heinäpään jalkapallostadionin osalta tehty – ei esteitä rakentamiselle

Kuva: Iitu Lehtonen

Heinäpään jalkapallostadionhanke Oulussa on edennyt takkuisesti lukuisten valitusten takia, mutta nyt on otettu ainakin yksi askel eteenpäin.

Oulun Kaupunginhallitus palautti vuosi sitten asemakaavaehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi puutteellisten selvitysten vuoksi. Nyt vaaditut melu- ja linnustoselvitykset on tehty. Jälkimmäisen yhteydessä tutkittiin myös lepakkotilanne. Linnusto-selvitys sisälsi myös syysmuuttotarkastelun, minkä vuoksi se valmistui vasta marraskuussa.

Meluselvityksessä todetaan, ettei stadion toimintoineen ylitä melutason ohjearvoja tai enimmäistasojen suosituksia.

Linnustoselvityksen mukaan linnut pesivät varsinaisen suunnittelualueen ulkolaidassa. Uhanalaisia tai harvinaisuuksia ei alueella pesi. Muuttolinnutkaan eivät käytä alueen ilmatilaa pääreittinä. Jotkut lajit kuitenkin ruokailevat alueella muuttomatkalla. Stadionin suunnittelualueella ei myöskään asusta lepakoita. Selvitysten perusteella sitovia rajoitteita urheilualueen kehittämiselle ei ole todettavissa.

Selvitysten myötä nyt voidaan asettaa Heinäpään jalkapallostadionhanketta koskeva asemakaava ja tonttijaon muutokset nähtäville. Asemakaavan muutos mahdollistaa noin 5 000 istuma-paikkaa käsittävän jalkapallostadionin rakentamisen.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia