AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 27.11.2022

Nuori maalitykki sopimukseen SJK:n kanssa - viime kaudella Kakkosen JIPPOssa 15 maalia

Nuori maalitykki sopimukseen SJK:n kanssa - viime kaudella Kakkosen JIPPOssa 15 maalia

Miro Turunen ottaa ison askelen eteenpäin urallaan. (Kuva: SJK)

Viime kaudella Kakkosessa 15 maalia iskenyt 19-vuotias hyökkääjä Miro Turunen siirtyy SJK-paitaan.

JIPPO-paidassa viime kaudella Kakkosessa pelannut Turunen on tehnyt SJK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Junnuna laitettiin tavoitteeksi ammattilaisjalkapalloilija, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että ollaan ammattilaistasolla pelaamassa. Se on hieno juttu itselleni ja koko meidän perheellemme. Luulisin, että se on myös hieno juttu Joensuulaisseuroille JIPPO ja SC Riverball, kun heidän kasvatti pääsee ylemmille sarjatasoille pelaamaan.

- Joten kyllä tämä on hieno juttu, ja on todella hienot fiilikset uran ensimmäisestä ammattilaissopimuksesta, kuvailee Miro Turunen tuntemuksiaan siirrosta.

Joensuussa Turunen on pelannut entisen SJK-pelaajan, ja Suomen mestari Timo Tahvanaisen kanssa. Viime kauteen peliuransa päättänyt Tahvanainen toimii myös JIPPO:n seurajohtajana.

– Tahvanainen on kertonut minulle paljon, kuinka SJK ja Seinäjoki on hyvä paikka. Kuinka täällä on huippupuitteet ja hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Ja siihen uskon itsekin, sekä olen nähnyt miten täällä hommat rullaavat. Kyllä täällä on varmasti Suomen parhaat puitteet.

Kuten Tahvanainen aikoinaan, myös Turunen vakuuttaa olevansa kovaa työtä tekevä ja periksiantamaton kaveri.

– Ehkä se on vähän joensuulainen juttu. Kun kerroin entisille pelikavereille, että lähden tänne, niin sanoin heille, että vien SJK:hon mukanani vähän semmoista joensuulaista kovuutta ja röyhkeyttä. Joten kyllä sitä on luvassa treeneissä ja peleissä, nauraa Turunen.

– Tavoitteenani on nyt kuitenkin ensin päästä treenaamaan SJK:n mukaan, tutustumaan pelikavereihin, valmentajiin ja kaupunkiin. Sitten tietenkin tavoite on saada paljon peliminuutteja. Saada Ykkösessä debyyttimaali ja totta kai jossain vaiheessa liigassakin ensimmäinen maali. Toissa kaudella, kun pelasimme JIPPOn kanssa Ykkösessä, ei tullut maalia, joten nyt se on sitten ensimmäinen tavoite hyökkääjänä, kertoo Turunen lopuksi tavoitteistaan.

Lisää uutisia