AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2022

SJK virittelee tiiviimpää yhteistyötä ghanalaisen akatemian kanssa - "Ehdottomasti tavoitteena jatkaa tätä"

SJK virittelee tiiviimpää yhteistyötä ghanalaisen akatemian kanssa - "Ehdottomasti tavoitteena jatkaa tätä"

Kuva: Juha Tamminen

SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman vieraili Ghanassa Vision FC -jalkapalloakatemian vieraana marraskuun puolivälissä.

Ghanalainen jalkapalloakatemia ja SJK ovat aiemmin tehneet yhteistyötä muun muassa puolustaja Terry Yegben lainasopimuksen kautta. Nyt Dorman pääsi paikan päälle tutustumaan akatemian toimintaan ja esittelemään samalla hieman SJK:n omaa toimintaa.

– Vision FC tulee Medinan alueelta, joka on osa Ghanan pääkaupunki Accraa. Ja tämä oli todella silmiä avaava matka henkilökohtaisella tasolla, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

– Pääsin näkemään siellä kaikki yhteiskunnan eri tasot, ja jalkapalloa pelattiin siellä nurmikentiltä, pölyisillä hiekkakentillä tai jopa kaduilla. Se mikä oli uskomatonta, oli heidän intohimonsa jalkapalloon ja intensiteetti harjoittelua sekä pelejä kohtaan. Meillä Suomessa on tekninen ja taktinen ymmärrys kyllä korkealla, mutta siellä voitonjano ja tahto päästä ammattilaiseksi, on vielä paljon korkeammalla tasolla, Dorman pohtii.

Dormanin mukaan tiiviimpää yhteistyötä pyritään tekemään jatkossa.

– Kokonaisuutena oli tärkeää päästä tapaamaan Vision FC:n seurajohtoa, ja kartoittaa mahdollisuuksia, joilla voisimme heidän kanssaan tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa.

– Haluamme kuitenkin jatkuvasti kehittää meidän omaa toimintaamme seurana ihan joka osa-alueella. Ei pelkästään kotimaan tasolla, omien junioripelaajien, SJK Akatemian ja jalkapallolukion kautta, vaan meidän tulee kehittää myös kansainvälistä yhteistyötämme. Rakentaa uusia malleja, joilla voimme mahdollisesti tuoda menestystä seurallemme, niin taloudellisesti kuin jalkapallokentillä, Dorman korostaa.

Nyt tehty matka antoi Dormanin mukaan paljon.

– Koko tästä vierailusta jäi erittäin positiivinen kuva, minut otettiin siellä erittäin hyvin vastaan ja näin heidän pelaajiansa kaikilta eri pelaajapolun tasoilta. Ja samalla näin kuinka paljon he tekevät yhteistyötä paikallisten koulujen kanssa.

– Meillä on ehdottomasti tavoitteena jatkaa tästä syntynyttä yhteyttä, laajentaa sitä mahdollisesti yhteistyöksi Vision FC:n kanssa tulevaisuudessa, sanoo Dorman vielä lopuksi.

Ghanan pääkaupunki Accrasta tuleva Vision FC on nuorisoakatemia, jonka kolme eri kehitysjoukkuetta pelaa Ghanan miesten sarjoissa. Pääosin nuorista lupaavista pelaajista koostuva pelaajaryhmä tulee koko Ghanan alueelta. Vision FC on perustettu vuonna 1999 ja se tekee yhteistyötä useiden eurooppalaisten seurojen kanssa. SJK Akatemiassa lainasopimuksella päättyneellä kaudella pelannut Terry Yegbe on Vision FC:n löytöjä, ja Ruotsin pääsarjassa pelaavan Elfsborgin keskikenttäpelaaja Michael Baidoo on Vision FC:sta.

Lisää uutisia