AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2022

​Fysioterapeutilla on töitä lomallakin – Interin Ville Peltosella on pitkä taival seurassa takana

​Fysioterapeutilla on töitä lomallakin – Interin Ville Peltosella on pitkä taival seurassa takana

Kuva: Tara Jaakkola

FC Interin fysioterapeuttina on jo vuodesta 2017 saakka työskennellyt Ville Peltonen.

Interin juniorivalmennukseen Peltonen tuli mukaan jo vuonna 2010. Valmistuttuaan fysioterapeutiksi vuonna 2015 Peltosta alkoi vähitellen vaivata kaipuu takaisin jalkapallon pariin. Yhteydenotto Interiin poikikin tilaisuuden ja vähitellen työnkuva on laajentunut nykyiseksi.

– Työnkuva on muuttunut ja elänyt tässä vuosien varrella, koska myös fysioterapian rooli urheilussa on muuttunut merkittävästikin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tällä hetkellä mun työtehtäviin kuuluu enimmäkseen pelaajien kuntoutus vammasta ja tietynlainen riskianalysointi.

- Joukkueen kanssa kun on päivittäin mukana kuuluu työhön tietysti paljon muutakin, lähtien siitä että valmistetaan pelaajat treeneihin ja peleihin, ja niin sanotusti niistä pois, Peltonen avaa työnkuvaansa.

Interin pelaajat palaavat hetken päästä lomalta töihin, mutta loma-aikana myös fysioterapeuteilla on töitä.

– Kaikilla pelaajilla on omat ohjelmat, joita voi toteuttaa itsenäisesti. Muutama kuntoutuja tekee töitä loman aikana, ja heidän kanssaan pidetään vähän tiiviimpää yhteistyötä. Hekin treenaavat omilla tahoillaan, eikä fyysisesti tarvitse olla stadionilla. Kuntoutujille teen viikko-ohjelman kerrallaan ja pidetään yhteyttä parin päivän välein heidän kanssaan.

- Kun tulee uusia pelaajia, niin minun vastuullani on niin sanotusti tervetuliaistarkastus, Peltonen naurahtaa.

Lisää Peltosen mietteitä myös videomuodossa alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia