AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.46 // 19.11.2022

​Tilasto kertoo: Kotietu Veikkausliigakaudella 2022 oli poikkeuksellisen pieni

​Tilasto kertoo: Kotietu Veikkausliigakaudella 2022 oli poikkeuksellisen pieni

VPS juhli ennen kaikkea vieraskentillä. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigakaudella 2022 pelattiin kaikkiaan 167 ottelua ja kotivoittoja nähtiin vierasvoittoja enemmän, mutta vain niukasti.

Kaikkineen kauden otteluista 70 päättyi kotivoittoon, 35 tasapeliin ja 62 vierasvoittoon. Vastaavat prosenttiosuudet ovat 41,9%, 21,0 % ja 37,1 %.

Etenkin vierasvoittojen osuus oli poikkeuksellisen suuri, sillä keskiarvo Veikkausliigan ajalta ennen kautta 2022 oli 30,4%. Vastaavasti sekä kotivoittoja (keskiarvo 44,0%) että tasapelejä (keskiarvo 25,6%) nähtiin tavanomaista vähemmän.

Oman erikoisuutensa tilastoon tuo se, että vielä Mestaruus- ja Haastajasarjan päättymisen jälkeen jakauma oli lähempänä pitkäaikaista keskiarvoa, mutta Eurolopputurnauksessa kaikki viisi ottelua päättyivät vierasvoittoihin ja tämä muutti lopullista tilannetta.

Oman vahvan panoksensa poikkeukselliseen tilastoon toi VPS, joka voitti kauden kotiotteluistaan vain kolme. Vieraskentällä voittoja tulikin sitten kymmenen, joista kolme nimenomaan Eurolopputurnauksessa.

Lisää uutisia