AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 12.11.2022

Casper Terho pääsee hyvin eväin Belgiaan - "Koen olevani entistä monipuolisempi pelaaja"

Casper Terho pääsee hyvin eväin Belgiaan - "Koen olevani entistä monipuolisempi pelaaja"

Casper Terho suuntaa parin viikon päästä kohti Belgiaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n 19-vuotias Casper Terho pääsi juhlimaan lokakuussa jo uransa kolmatta Veikkausliigan mestaruutta ja nyt edessä on muutto Belgiaan, jossa uusi seura on Royale Union Saint-Gilloise.

Pari viime kautta kului pääasiassa reservijoukkueen mukana, mutta tänä vuonna Terho oli aiempaa suuremmassa roolissa – nuorukainen uurasti 26 liigaottelussa, joissa hän viimeisteli neljä maalia.

Klubin kenttäpelaajista vain Jukka Raitala sekä Miro Tenho tahkosivat Veikkausliigassa isommat minuutit kuin Terho, jonka vastuu kasvoi viime kaudesta yli tuhannella minuutilla. Terho kokee kehittyneensä vuodessa pelin jokaisella osa-alueella, ja hän sopeutui nopeasti uuteen roolinsa.

– Pelitapamme vaihtui viime vuodesta, ja se vaikutti myös omaan pelipaikkaani. Pelasimme koko kauden wingbackeillä, kun olin aiemmin ollut laituri. Kehityin mielestäni paljon sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, ja koen olevani entistä monipuolisempi pelaaja, Terho pohtii Palloliiton verkkosivuilla.

Terholle kertyi pelejä myös Mestarien Liigan ja Eurooppa-liigan karsinnoissa sekä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Esimerkiksi ottelu Real Betistä vastaan täydellä Bolt Arenalla oli Terholle ikimuistoinen juttu.

– Europelit olivat hienoja kokemuksia, ja olen varma, että ne varmasti auttoivat minua eteenpäin. Vaikka en päässyt osassa matseista kentälle, oli opettavaista katsoa huippuluokan pelaajia läheltä.

Nuorelle pelaajalle ei ollut pahitteeksi myöskään se, että omasta pukukopista löytyi meritoituneita pelaajia. Esimerkiksi paluumuuttajat Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri sekä Perparim Hetemaj tekivät merkittävät urat ulkomailla – Terhon mukaan Klubin kokeneet pelaajat antoivat arvokkaita vinkkejä arkeen sekä tulevaisuuden varalle.

– Olen jutellut vanhempien pelaajien kanssa paljon siitä, mikä ulkomailla odottaa. Päällimmäisenä asiana mieleeni painui se, että minun tulee luottaa omaan juttuuni. Minut on hankittu Unioniin omien vahvuuksieni takia, ja haluan kehittää niitä entisestään. Siellä odottaa kova maailma, mutta olen valmis tekemään duunia ja imemään kaiken mahdollisen opin – lähden heti taistelemaan avauksen paikasta.

Lisää Terhon mietteitä siirrosta ja uudesta seurastaan Palloliiton sivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia