AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2022

Veikkausliigan kautta pyritään pidentämään – ”Menee marraskuun puolelle”

Veikkausliigan kautta pyritään pidentämään – ”Menee marraskuun puolelle”

Veikkausliigakausi 2022 päättyi 30.10. Eurolopputurnauksen finaaliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kausi 2022 päättyi Eurolopputurnauksen finaaliin 30.10. Tulevaksi kaudeksi otteluohjelman laatimisessa pyritään saamaan kautta venytettyä myös pidemmälle.

Veikkausliigan olosuhteet ovat kovaa vauhtia menossa eteenpäin. Ensi kesänä Turussa päästään uuden tekonurmen alle ja tuoreen päätykatsomon eteen, Tampereella Tammelaan on nousemassa moderni jalkapallostadion, Espoossa on myös otettu positiivisia askeleita ja Lahdessa toivo Kisapuiston suhteen elää vielä vahvana. Olosuhteet ovat myös yksi kriteeri millä liigalisenssejä myönnetään.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa paljastaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa, että lisenssejä jaettaessa löytyy eri kriteerejä.

- Taloudelliset elementit ja mitä siellä pitää olla, ja miten asiat pitää olla hoidettuna. Olosuhde-elementit, eli vaatimukset siitä, minkälaisessa ympäristössä pelataan. Kolmas elementti on urheilullinen puoli, että minkälaisia vaatimuksia myös sen osalta pitää olla. Lsä se on kolmeen asiaan puristettuna, Marjamaa avaa lisenssivaatimuksia.

Tänä vuonna liigakausi starttasi huhtikuun alussa ja päättyi lokakuun loppuun. Talven ja kevään aikana kilpailukalenterin tyhjiötä täytti Liigacup, joka pelataan myös tulevana talvena.

Ensi vuonna liigakautta on tarkoitus levittää entistä pidemmälle.

- Liigacup lähtee tammikuussa liikkeelle. Se on talvi- ja kevätkauden kilpailu. Huhtikuun heti alkupäästä tullaan starttaamaan ja voi olla, että päättyminen menee marraskuun puolelle ensi vuoden osalta, Marjamaa pohdiskelee.

Marjamaan haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia