AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2022

Veikkausliigamestari Timo Tahvanainen lopettaa uransa

Veikkausliigamestari Timo Tahvanainen lopettaa uransa

Timo Tahvanainen lopettaa pelaajauransa. (Kuva: Juha Tamminen)

Urallaan 127 Veikkausliigaottelua pelannut Timo Tahvanainen lopettaa pelaajauransa. 36-vuotias Tahvanainen pelasi Veikkausliigaa KuPS:n, FF Jaron ja SJK:n paidoissa.

Outokummun Pallon kasvatti loi kannuksensa Joensuussa ja pelasi ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa KuPS:ssa vuonna 2003. Kuopiossa vastuu jäi kuitenkin vähiin ja hän suuntasi takaisin kotikulmille Joensuuhun JIPPOon, josta matka jatkui Pietarsaareen kaudella 2011.

Kolmen FF Jarossa vietetyn kauden jälkeen Tahvanainen siirtyi SJK:n riveihin, jossa hän saavutti suurinta menestystä. Tahvanainen oli nostamassa SJK:ta ensin Veikkausliigaan ja pari kautta myöhemmin juhli seuran historian ensimmäistä mestaruutta.

SJK:n kanssa hän pääsi juhlimaan myös Suomen Cupin ja Liigacupin voittoa sekä myös hopea- ja pronssimitaleita. Hän sai myös kutsun Huuhkajiin ja pelasi kaksi A-maaottelua.

- Ne olivat hienoja vuosia, joihin mahtui paljon hienoja hetkiä. Kärsin Seinäjoellakin jonkin verran loukkaantumisista, eikä se todellakaan ollut aina ruusuilla tanssimista, mutta kyllähän sieltä päällimmäisenä jäi mieleen kauden 2015 mestaruus. Pelasin silloin itse paljon, ja pystyin ulosmittaamaan oman tasoni aika hyvin, ja pelaamaan sitä futista mihin itse pystyin. Olin aika monta vuotta painanut tavoitteellisesti töitä, ja välillä tuntui, ettei se anna takaisin niin paljon kuin olisin toivonut, mutta kun jaksoin kuitenkin yrittää, niin sieltä se iso palkinto sitten tuli. Se oli tosi iso juttu, ja Seinäjoen-vuodet jäävät varmasti ikuisesti mieleeni, Tahvanainen muistelee Jipon verkkosivuilla.

Kaudella 2018 Tahvanainen palasi jälleen Joensuuhun ryhtyäkseen Jipon toiminnanjohtajaksi pelaten samalla edustusjoukkueessa Kakkosta ja Ykköstä. Tämä kausi jäi kuitenkin hänen viimeisekseen pelikentän puolella.

Lisää uutisia