AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.43 // 25.10.2022

FC Hakan Laine iloinen kotilopetuksesta – ”Sillä on varmasti tosi iso merkitys”

FC Hakan Laine iloinen kotilopetuksesta – ”Sillä on varmasti tosi iso merkitys”

FC Haka ja VPS taistelevat viimeisestä eurocupin paikasta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja VPS iskevät yhteen Veikkausliigakauden päättävässä Eurolopputurnauksen finaalissa. Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine uskoo kotiedusta olevan Hakalle hyötyä finaalin toisessa osassa.

Ottelupari alkaa keskiviikkona Vaasasta ja lopulliset ratkaisut nähdään sunnuntaina Tehtaan kentällä. Laine pitää otteluparin päättämistä kotiyleisön edessä isona etuna.

- Sillä on varmasti tosi iso merkitys. Se on kuitenkin se peli, joka ratkaisee kumpi voittaa otteluparin. Ensimmäinen voi olla molemmilta joukkueilta aika tarkkaa peliä eikä siinä varmasti vielä tapahdu lopullista ratkaisua. Olemme olleet Tehtiksellä tällä kaudella tosi hyviä ja on hyvä, että saimme viimeisen pelin kotikentälle.

Tehtaan kentän lehtereillä on ollut hienosti yleisöä tämän kauden aikana. Laine toivoo, että katsomo saataisiin täyteen myös kauden viimeiseen otteluun.

- Odotan Tehtiksen olevan täynnä. Kauden viimeinen ja samalla tärkein peli. Siellä tullaan pistämään kentällä kaikki peliin ja toivottavasti myös katsomossa. Uskon katsomossa olevan tunnetta, kun panokset ovat korkeimmillaan.

Hakan kannattajat ovat osoittaneet joukkueelle vahvan tuen myös katsomon ulkopuolella, kun kausikorttikampanja on kerännyt jo yli 1500 varausta. Laine on pistänyt ilolla merkille seuran ympärillä olevan pöhinän.

- Se on hieno kuulla, että noin hieno määrä on jo mennyt, mutta vielä on vähän matkaa tavoitteeseen. Toivottavasti siihen päästään. On kiva, että kiinnostusta löytyy ja onhan se näkynyt tänä vuonna myös katsomossa. Tehtiksellä on ollut koko kauden tosi positiivinen ilmapiiri, Laine kiittelee.

Eurolopputurnauksen finaalit:

Keskiviikko 26.10.:
Finaali 1: 18.00 VPS – FC Haka, Lemonsoft Stadion

Sunnuntai 30.10.:
Finaali 2: 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä

Finaalit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Mikäli tilanne on sunnuntain 30.10. ottelun jälkeen yhteismaaleissa tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja mikäli tilanne yhteismaaleissa on senkin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

Lisää uutisia