AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.43 // 25.10.2022

"Ei minulla tule ikinä nousemaan k..i päähän" - Hongan Agon Sadiku pitää jalat maassa loistokauden jälkeenkin

"Ei minulla tule ikinä nousemaan k..i päähän" - Hongan Agon Sadiku pitää jalat maassa loistokauden jälkeenkin

Agon Sadiku teki kovaa jälkeä avauskaudellaan Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden 2022 yksi ehdottomasti valokeilaan nousseista pelaajista oli FC Hongan hyökkääjä Agon Sadiku.

Hämeenlinnalaisen HJS:n kasvatti pelasi vielä kaudella 2021 HJK Klubi 04:ssä ja varsin vaihtelevalla menestyksellä. Siirto Honkaan tälle kaudelle osoittautui kuitenkin nappivalinnaksi. 14 maalia ja iso rooli espoolaisten hyökkäyksessä nosti Sadikun kertaheitolla otsikoihin. 19-vuotias hyökkääjä vakuuttaa kuitenkin, että mitään vaaraa leijumisesta hienon kauden myötä ei ole.

– En usko, että minulla koskaan tulee lähtemään jalat maasta. Kuitenkin koko elämäni olen tehnyt tosi paljon duunia, niin tulen kyllä aina jatkamaan sitä ja pistämään itseäni likoon joukkueen hyväksi, Sadiku sanoo Hämeen Sanomille.

– Ei minulla tule ikinä nousemaan kusi päähän.

Kaudesta Sadiku ei nosta päällimmäiseksi omaa onnistumistaan ja maalimääräänsä, vaan joukkueen saavutuksen.

– Ehkä tuo pronssi, mitä voitimme. Mitä siitä muistan, niin viime kaudella Hongalla ei mennyt hirveän hyvin ja kun palasimme nyt pronssiin, niin tuntui tosi hyvältä. Ja se näkyy myös joukkueessa, että se on tosi iso juttu Hongalle, koko seuralle ja faneille. Ja kun pääsimme vielä Eurooppaan.

Tehokausi on tuonut kyselyitä jo ulkomailtakin, mutta ainakin vielä tässä vaiheessa Sadiku valmistautuu uuteen Veikkausliigan kauteen Hongan keltamustassa paidassa.

– Ensi kaudella pitää vain tehdä enemmän maaleja. Joka vuosi on tavoite olla vain parempi pelaaja, hän sanoo.

– Olemme puhuneet Vesan (päävalmentaja Vasara) kanssa siitä, että vähän parempi pitäisi olla siinä target-pelaamisessa, kaksinkamppailuissa ja tällaisissa pitää olla vähän vahvempi. Nyt tässä harjoituskaudella tulen tekemään paljon salia.

Mahdollinen siirto isompiin ympyröihin on mahdollinen, mutta ei ainakaan juuri tällä hetkellä tapetilla.

- Vesku on sanonut minulle, että hän haluaisi että jäisin, mutta jos tulee joku hyvä tarjous, niin ei hän aio pysäyttää minua, Sadiku toteaa.


Lähde: Hämeen Sanomat
Lisää uutisia