AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2022

Esitys kelpasi Tainiolle – tulos jäi kismittämään

Esitys kelpasi Tainiolle – tulos jäi kismittämään

Teemu Tainion mukaan Haka olisi ansainnut enemmän. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka päätti Veikkausliigan jatkosarjat 1-1-tasapeliin FC Honkaa vastaan. Haka pääsi pelaamaan viimeiset 20 minuuttia miehen ylivoimalla, muttei onnistunut nousemaan voittoon.

Vaikka Haka lähti otteluun vahvalla rotaatiolla, niin se ei peliesityksessä näkynyt. Päävalmentaja Teemu Tainio vaikuttikin erityisen tyytyväiseltä normaalista poikkeavan kokoonpanon suoritukseen.

– Ihan älyttömän tyytyväinen olen pelaajien suoritukseen, jokainen hoiti tonttinsa mallikkaasti. Hyvä tietää loppukuun tärkeitä kamppailuja silmällä pitäen, että meillä löytyy vaihtopenkillä laadukkaita vaihtoehtoja joka tontille, Tainio kiitteli pelaajiensa edesottamuksia.

Hakan riveissä nähtiin myös kaksi Veikkausliigadebytanttia, kun Konsta Mervelä ja Thomas Saarinen tekivät ensiesiintymisensä Veikkausliigassa.

– Se oli nuorille kova paikka, mutta hienosti hekin hoitivat oman tonttinsa. Seuran kannalta on tärkeää, että saamme myös omista junioreista pelaajia edustusjoukkueeseen, Tainio painotti.

Honka meni ottelussa johtoon, mutta Haka pääsi myllyttämään toisen puoliajan viimeiset 20 minuuttia miehen ylivoimalla. Haka nousi loppuhetkillä tasoihin, mutta voittoon asti puristus ei riittänyt.

– Kyllä me tänään oltaisiin voitto ansaittu, mutta ei saatu vaan maalia tehtyä. Toinen puoliaika painettiin hulluna, mutta ei vain uponnut, Tainio manasi.

Hakan kausi jatkuu Eurolopputurnauksessa, kun se on varmistanut paikan finaaliin.

– Mutta otetaan nämä huonot pomput tähän peliin ja säästetään onnistumiset kuun loppuun, Tainio summasi.

Lisää uutisia