AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 8.10.2022

"Kyllä meidän pitää onnistua hyvin" - Tainio tietää haasteen kovuuden HJK:ta vastaan

"Kyllä meidän pitää onnistua hyvin" - Tainio tietää haasteen kovuuden HJK:ta vastaan

"Teme" antaa kehuja HJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja HJK iskevät yhteen sunnuntaina Tehtaan kentällä Veikkausliigan klassikossa, jossa panokset ovat huipussaan.

Melko kauas pitää ajassa mennä, jotta päästään edes lähelle vastaavaa, mitä sunnuntaina on Tehtaan kentällä luvassa. Vieraaksi Veikkausliigan Mestaruussarjan toiseksi viimeiseen otteluun saapuu Helsingin Jalkapalloklubi, jolla olisi voitolla mahdollisuus varmistaa kolmas perättäinen Suomen mestaruus. Hakalla panoksena on puolestaan taistelu pronssimitaleista, ja tämän unelman hengissä pitämiseksi tarvitaan vähintään tasapeli sunnuntain Klassikosta.

Jos oli Hakan palautumisaika viikko-ottelusta Kuopiossa lyhyt, niin vielä lyhyempi se oli vierasjoukkueella, joka vielä torstai -iltana kamppaili kotistadionillaan Eurooppa-liigan ottelussa 1-1 -tasapelin Ludogoretsia vastaan.

– Minun silmiin oli varmasti yksi heidän parhaista peleistään tällä kaudella, ellei paras. Kova ohjelma heillä on europelit mukana lukien, mutta kovalla prosentilla ovat pystyneet pisteitä napsimaan siitä huolimatta ja ihan aiheesta ovat mestaruudesta taistelemassa, arvioi Hakan päävalmentaja Teemu Tainio vastustajan tämän hetken kuntoa.

Tainio tietää, että edessä on kova haaste - kova, muttei mahdoton.

– Kyllä meidän pitää onnistua hyvin. Meillä on kuitenkin ollut loistava boogie päällä viime aikoina, joten toivotaan, että se riittää myös huomenna, Tainio sanoo.

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä sunnuntaina 9.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia