AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2022

Teemu Tavikainen AC Oulun valmennustiimistä PEPO:n päävalmentajaksi

Teemu Tavikainen AC Oulun valmennustiimistä PEPO:n päävalmentajaksi

Teemu Tavikainen siirtyy PEPO:n peräsimeen.

Ensi kaudella Kakkoseen palaava PEPO ja helsinkiläislähtöinen valmentaja Teemu Tavikainen ovat solmineet seuraavat kaksi kautta kattavan valmentajasopimuksen.

Valmentajaksi suhteellisen nuori Tavikainen on valmentanut aiemmin FC Kontun, Käpylän Pallon, FC Hongan, HJK:n organisaatioissa. "Lilojen" valmennusvastuuseen ensi kaudeksi nouseva 35-vuotias Tavikainen on viimeksi valmentanut Veikkausliigan AC Oulussa, jossa hän toimi päävalmentajana toimineen Ricardo Duarten apuvalmentajana.

Tavikainen on edennyt valmentajan polkuaan määrätietoisesti eri juniori-ikäluokista kohti miesten edustusjoukkuetta. Nykyinen valmennussopimus AC Oulun kanssa päättymässä tähän kauteen ja Tavikaisen mukaan aika olikin kypsä vastuurooliin hyppäämisen osalta.

- Oikeastaan kaikki tapahtui suhteellisen nopeasti, Tavikainen kertoo PEPO-sopimuksestaan.

- Sopimukseni oli loppumassa ja etsin vastuuvalmentajan roolia kaudelle 2023. PEPOn pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen otti minuun yhteyttä ja juttelimme tovin. Keskustelun perusteella minulle tuli hyvä fiilis Antista, seurasta ja PEPOn toiminnasta.

Ensitreffit seuran kanssa Lappeenrannassa sujuivat niin ikään onnellisten tähtien alla.

- Kävin myös paikan päällä tutustumassa seuraan, treenipaikkoihin ja myös itse kaupunkiin. Kaikesta jäi positiivinen kuva. Minulla oli muutamia muitakin vaihtoehtoja, mutta olen jo useamman vuoden seurannut PEPOa ja sitä mitä siellä tapahtuu ja minkä tyylisiä pelaajia seuraan on saatu hankittua. Olen vakuuttunut siitä, että PEPOssa pelaajista pidetään hyvää huolta. Seura haluaa lisäksi selvästi kehittyä, Tavikainen kertoo.

Seuraavat kaksi kautta liloja valmentava Tavikainen kertoo valmennustyylinsä olevan yhdistelmä monesta eri asiasta. Nuori valmentaja vietti aikanaan ennakkoluulottomasti puoli vuotta Espanjassa valmennusoppia ammentaen.

- Valmentajana olen aina koittanut olla ns. ajan hermolla. Silti vanhaa hyvää ei tule unohtaa uusien tuulien tieltä. Olen mielestäni alkanut löytämään hyvän balanssin uuden ja vanhan suhteen. Pelin suhteen olen oppinut olemaan nöyrä. Ihan aina on jotain uutta, mitä tässä lajissa voi oppia ja hyödyntää, jotta joukkueen arjesta saa paremman, Tavikainen kuvailee.

PEPOn peli on kulkenut viime vuosina vahvasti pallonhallinnan kautta. Lilat ovat pyrkineet parhaille maalintekoalueille monesti keskitysten ja laitakaistoistoilta tapahtuvien murtautumisten avulla. Ensi kauden PEPO tulee säilyttämään ainakin ensin mainitun osan identiteetistään.

- Haluan rakentaa joukkueelle pelimallin, jonka keskiössä on kontrolli pallollisena ja pallottomana. Tämän pelimallin raamien sisällä pelaajalla tulee olemaan valta näyttää omaa osaamistaan, Tavikainen vihjaa tulevasta.

- Odotan tulevaa jo nyt innolla: Ensimmäisiä tiimipalavereja, harjoituksia ja ns. haalarihommiin pääsemistä. Odotan toki myös sitä, että saamme kasaan kilpailukykyisen joukkueen ja ennen kautta ehjän talviharjoittelukauden. Onnistunut harjoituskausi toimii hyvänä starttina tulevalle kaudelle.

Lisää uutisia