vko.40 // 6.10.2022

Hongalle arvokkaat pisteet (FC Honka-FC Inter 2-1)

Honka pääsi juhlimaan täyttä pistepottia. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Honka ja inter kohtasivat Tapiolan urheilupuiston syysillassa. Nurmella nähtiin tasainen ja kova vääntö, jona päätteeksi keltamusta kotijoukkue sai kuitenkin jälleen juhlia. Agon Sadiku osui kahdesti ja loppulukemat tulostaululla olivat 2-1.

Honka sai otteluun hyvän alun, kun keltamustat juhlivat maalia jo seitsemännellä minuutilla. Florian Krebs riisti pallon Petteri Forsellilta, pelasi sen Rui Modestolle ja portugalilainen tarjoili maukkaasti Agon Sadikulle, joka sai siirtää pallon tyhjään Inter-rysään ja Hongan 1-0 johtoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Pallo vietiin pilkulle Honka-pelaajan käsivirheestä ja Forsell asettui laukomaan. Maksim Rudakov venytti kuitenkin upeaan torjuntaan ja Hongan johto säilyi.

Honka oli puolestaan lähellä tuplata johtonsa 20. minuutilla. Modesto oli jälleen tarjoilijan roolissa, mutta Jerry Voutilaisen ohjaus meni hieman maalin ohitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Juho Hyvärinen lähetti oikealta hyvän keskityksen ja Rodrigo Arciero pääsi puskemaan, mutta Rudakov hoiti tilanteen varmasti.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa Hongan toinen maali oli vielä lähellä. Upean hyökkäyksen päätteeksi Niilo Saarikivi lähetti matalan keskityksen takatolpalle, mutta Kevin Jansen ei aivan ehtinyt jatkamaan pelivälinettä maaliin. Tauolle mentiin Hongan 1-0 johdossa.

Honka rakensi ottelun toisen osumansa tyylillä 65. minuutilla. Otso Koskinen, Elias Äijälä ja Voutilainen alustivat ja pallo tuli boksiin Sadikulle. Hyökkääjä pysäytti, katsoi, ja nosti kylmänviileästi pelivälineen yli Inter-vahti Matias Riikosen. Honka upealla osumalla 2-0 johtoon ja Sadikulle jo kauden neljästoista Veikkausliigamaali.

Inter tuli maalin päähän 75. minuutin kohdalla. Aleksi Paananen syötti ja Matias Tamminen pääsi viimeistelemään pallon ohi Rudakovin.

Inter sai vielä takaa-ajossaan ottelun loppuhetkillä muutamia paikkoja, mutta Honka piti maalinsa loppuajan puhtaana. Voitto nosti Hogan yhä lähemmäs mitalisijoja ja suoraa eurocup-paikkaa ensi kaudelle.