AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2022

KuPS:n Janis Ikaunieks luottavaisena Haka-otteluun - "Jokainen pelaaja unelmoi mestaruudesta"

KuPS:n Janis Ikaunieks luottavaisena Haka-otteluun - "Jokainen pelaaja unelmoi mestaruudesta"

Janis Ikaunieks odottaa hienoa päätöstä kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran mestaruustaistelu jatkuu keskiviikon kotiottelussa, jossa kohdataan neljäntenä oleva ja myös mitaleista FC Haka.

Haka on Veikkausliigan kuntopuntarissa komeasti toisena voitettuaan viisi peräkkäistä liigaotteluaan ja tulee nyt haastamaan sarjakakkosena olevaa keltamustaa. Keskikenttäpelaaja Janis Ikaunieks uskoo kuitenkin kuopiolaisten vahvan pelivireen jatkuvan keskiviikkonakin.

- Olen seurannut Hakan pelejä. Haka on hyvä joukkue ja he ovat nyt hyvässä voittovireessä. Kotona me haluamme kuitenkin dominoida ja uskon, että kun me pelaamme omaa hyvää peliämme niin Haka ei pysty olemaan ihan niin vaarallinen.

- Jokainen ottelu on kuitenkin oma tarinansa ja jokainen peli alkaa aina 0-0:sta. Jokaisen pelaajamme pitää antaa jokaisessa pelissä 100% itsestään ja niin me kaikki aiomme tehdä keskiviikkonakin, Ikaunieks sanoo.

"Latvian Litmanen" oli itse näkyvässä roolissa sunnuntaisessa kotipelissä, jossa KuPS raapi tärkeän kotivoiton FC Hongasta.

- Me pelasimme koko joukkueena hyvän ottelun. Me loimme paljon maalitilanteita ja teimme kolme. Me pelasimme mielestäni aika laadukasta ja yleisöönmenevää jalkapalloa ja kolme pistettä oli kaikkein tärkeintä. Oma oloni oli pelin jälkeen jotenkin helpottunut. Hyvältä tietenkin tuntui ja se on mahdollisesti tämän kauden paras otteluni, ainakin se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun tein kaksi maalia yhdessä liigapelissä, Janis muistelee.

KuPS on mestaruustaistelussa takaa-ajajana HJK:hon nähden, mutta mestaruus on edelleen omissa käsissä ja Ikaunieks on luottavainen kauden viimeisten otteluitten alla.

- Jokainen pelaaja unelmoi mestaruudesta ja meillä on kova halu voittaa se, tämän voin luvata koko joukkueen puolesta. Ottelukalenteri on meille hyvä, kun saamme pelata kolme kotiottelua viikon sisään. Meidän ei tarvitse matkustaa nyt minnekään, vaan me saamme harjoitella, valmistautua ja palautua kaikessa rauhassa. Tämä on mielestäni iso etu meille, tällä pelikaudella olemme kyllä saaneet matkustaa jopa hullun lailla.

- Tälle pelikaudelle on tulossa hieno päätös. Pidän syksyn säistä, kun ei ole liian kuuma eikä liian kylmä pelata. Tulee olemaan hieno kokemus saada pelata keskiviikkoiltana hienoissa iltavaloissa syyspimeässä, seitsemän Veikkausliigaliigamaalia viimeistellyt Ikaunieks toteaa.

KuPS - FC Haka Väre Areenalla keskiviikkona 5.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia