AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2022

U17-pojat avaa EM-karsintaturnauksen keskiviikkona Kreikkaa vastaan

U17-pojat avaa EM-karsintaturnauksen keskiviikkona Kreikkaa vastaan

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue pelaa keskiviikkona EM-karsintojen ensimmäisen ottelunsa. Vastaan asettuu Kreikka – 8-lohkon muut maat ovat Italia sekä turnauksen isäntämaa Kosovo.

Minihuuhkajat matkusti Kosovoon sunnuntaina ja harjoitteli ensi kerran maanantaina. Lehtolan mukaan Zahir Pajaziti Stadiumin nurmi oli eilen varsin pitkä, mutta se ajetaan ennen huomista avausottelua.

– Eilen keskityimme puolustuspeliimme sekä erikoistilanteisiin. Meillä on luottavainen fiilis ja aika kirkas kuva Kreikasta. Tiedämme heidän vahvuutensa sekä heikkoutensa. Olemme käyneet niitä läpi treenikentällä – ne täytyy ottaa huomioon, mutta pidämme kiinni oman pelimme periaatteista, Lehtola toteaa.

– Tänään keskittymisemme on ollut hyökkäyspelissä. Meidän täytyy luottaa omiin vahvuuksiimme. Hyökkäyspelimme toimii kyllä, kun toteutamme sovittuja asioita hyvin.

Suomen karsintaryhmään tehtiin viime viikolla pari muutosta, kun Gabriel Oksanen ja Viljami Jokiranta joutuivat jäämään sivuun. Tilalle nimettiin Mustafa Abdulmuttaleb Abdulrasoul sekä Aapo Boström.

– Oksanen ei päässyt mukaan, ja Jokirannan loukkaantuminen oli harmittava sekä Viljamin että joukkueen kannalta. Onneksi paikkaajat ovat hyvässä iskussa. Myös joukkueen kapteeni Samuel Pasanen sai siipeensä vajaat kaksi viikkoa sitten, mutta pääsi onneksi mukaan reissuun. Lähtökohtamme eivät ole täydelliset, mutta pahimmalta on toistaiseksi vältytty, päävalmentaja Erkka V. Lehtola avaa.

Turnauksen kaksi parasta maata etenee keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen – myös karsintojen neljä parasta lohkokolmosta etenee jatkoon.

Suomen ottelut EM-karsintaturnauksessa (Suomen aikaa):

5.10. 14:00 Suomi – Kreikka, Podujevo (Zahir Pajaziti Stadium)
8.10. 17:00 Italia – Suomi, Pristina (Stadiumi Fadil Vokrri)
11.10. 14:00 Kosovo – Suomi, Pristina (Stadiumi Fadil Vokrri)

Karsintaturnauksen kaikki ottelut näkyvät suorana isäntämaa Kosovon jalkapalloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia