vko.39 // 2.10.2022

​KTP palaa Veikkausliigaan – suora nousu varmistui Tammisaaressa

KTP varmisti nousunsa Veikkausliigaan. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Ykkösen ylemmän loppusarjan viimeistä edellisen kierroksen viimeinen ottelu sinetöi KTP:n nousun Veikkausliigaan kaudelle 2023.

KTP:lle olisi nousun varmistamiseksi riittänyt tasapelikin vierasottelussa EIF:aa vastaan. Helpolla tarvittava tulos ei irronnut, sillä EIF johti ottelua tauolla 1-0.

Toisella jaksolla EIF:n punainen kortti ja sitä seurannut rangaistuspotku nosti KTP:n nousuun kiinni kapteeni David Ramadingayen upotettua 11-metrisen. Kärkimies Mikan osuma reilu vartti tasoituksen jälkeen siloitti kotkalaisten tien nousuun. Enempiä osumia ei nähty ja 1-2-lukemat merkitsivät KTP:n paluuta Veikkausliigaan.

Veikkausliiga onnittelee KTP:ta noususta ja toivottaa seuran tervetulleeksi takaisin ylimmälle sarjaportaalle vain vuoden tauon jälkeen.