vko.39 // 2.10.2022

IFK Mariehamn haki pisteet Ratinasta (Ilves-IFK Mariehamn 2-3)

Dé puski voittomaalin Grönvittille. (Kuva: Juha Tamminen)

Syksyn ruskan ollessa värikkäimmillään kohtasivat Ratinassa kaksi perinneseuraa. Ilves ja IFK Mariehamn ottivat toisistaan mittaa kolmannen kerran kuluvalla kaudella.

Kaksi aiempaa ottelua voittanut kissapeto johti sunnuntainakin ottelua kahteen otteeseen, mutta joutui lopulta pettymään ja luovuttamaan pisteet maalein 2–3.

"Grönvitt" oli alussa ottavana osapuolena. Ilves otti pallonhallinnan ja rakenteli kärsivällisesti hyökkäyksiä, mutta rangaistusalueelle asti oli hankala edetä noin vain. Harhasyötöt tyrehdyttivät turhan monta aihiota.

12. minuutilla kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia. Tuomas Ollila antoi korkean kulmapotkun vitosen viivan tuntumaan taka-alueelle, jossa voimahyökkääjä Tuco voitti miesvartiointinsa 100–0. Kamerunilainen puski pallon varmasti verkon perukoille.

HIeman ennen taukoa nähtiin erikoinen episodi. Avauskokoonpanoon noussut Rasmus Leislahti lähti vastaan pitkää pystysyöttöä ja luuti ohi tilanteesta. Tyhjää maalia puolustaessaan Najeeb Yakubu pyrki suojaamaan palloa päätyrajalla, mutta John Owoeri työnsi hänet nurin pelivälineen päälle. Tuomari Oskari Hämäläinen vihelsi käsivirheestä rangaistuspotkun. Owoeri astui itse pallon taakse ja viimeisteli kauden yhdeksännen osumansa.

Jännittävät vaiheet jatkuivat. Keltavihreät pyörittelivät palloa yläalueella Tucon ja Eric Otengin kautta vasemman laidan väkkärälle Ollilalle, joka ajoi röyhkeästi boksiin. Laitapakki kiskaisi suoraan syötöstä kovan vedon alakulmaan. 2–1-johto-osuma oli 22-vuotiaalle jo kauden kuudes.

Kotijoukkueen juhlat päättyivät pian. Lähestulkoon seuraavasta hyökkäyksestä valkopaidat punnersivat väkisin tasoihin. Yläalueen vapaapotkun jälkimainingeissa Yanga Baliso kiskaisi vastapalloon hurjan pommin lähes 20 metristä. Select viuhui miesmassan keskeltä alakulmaan ohi voimattoman Leislahden.

Rikkonaisessa ottelussa ei kontakteja tai kortteja säästelty. Molempien maalien edustalla nähtiin potentiaalisia maalipaikkoja, mutta lopulta saarelaiset pääsivät niskan päälle. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa brassihyökkääjä Dé puski kulmapotkusta loppulukemat 2–3-taululle. Kahdesti ottelua johdettuaan ja peliä hallittuaan kotijoukkue joutui pettymään erityisen karvaasti.