AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2022

Ykkösessä ratkaisun paikat edessä - TPS tiukassa paikassa perjantaina

Ykkösessä ratkaisun paikat edessä - TPS tiukassa paikassa perjantaina

TPS lähtee lyömään painetta KTP:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Suora nousu Veikkausliigaan kaudelle 2023 saattaa ratketa jo viikonloppuna Ykkösen ylemmän loppusarjan viimeistä edellisellä kierroksella.

Tilanne sarjataulukossa on se, että KTP johtaa kakkossijalla olevaa TPS:aa neljällä pisteellä. TPS ja KTP kohtaavat Kotkassa loppusarjan päätöskierroksella. TPS isännöi perjantaina KPV:ta ja KTP kohtaa sunnuntaina 2. lokakuuta EIF:n vieraskentällä, jolloin viimeistään selviää, jääkö suoran liiganousun ratkaisu viimeisen kierroksen varaan.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan joukkueen keskittyminen on tällä hetkellä vain asioissa, joihin se voi itse vaikuttaa.

– Jos käy niin, että pelit loppuvat jo Kotka-pelin jälkeen suoraan nousuun, hyvä niin, mutta tällä hetkellä valmistaudumme nousukarsintojen pudotuspeleihin. Jokaista peliä lähdetään totta kai voittamaan, Rajamäki sanoo.

Jonatan Johanssonin loppukaudeksi korvanneen "Rapan" johdolla TPS harjoitteli ensimmäisen kerran tiistaina. Ensimmäisissä yhteisissä treeneissä on käyty läpi taktisia asioita.

– Olemme käyneet läpi meidän pallollista pelaamistamme, että mitä teemme keskialueella ja viimeisellä kolmanneksella, Rajamäki kertoo.

Rajamäen mukaan treenikentillä on nyt keskitytty erityisesti joukkueen hyökkäyspelin hiomiseen.

– Meillä pitää olla malleja, joiden mukaisesti pyrimme etenemään kentällä. Koetamme saada liikkeen kentällä suuntautumaan enemmän eteenpäin kuin sivuttaissuuntaan.

Lisää uutisia