vko.39 // 28.9.2022

"Todella hyvät fiilikset" - KuPS ammensi itseluottamusta Mestaruussarjaan cupin mestaruudesta

Cupin mestaruus toi KuPS:lle vielä lisää itseluottamusta. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura vietti voitetun Suomen Cupin finaalin jälkeen muutaman päivän ansaitun tauon joukkueharjoituksista, kunnes harjoituskentälle palattiin jälleen viime viikon torstaina.

Ainoastaan maajoukkuekomennuksilla olleet toppari Diogo Tomas ja hyökkääjä Janis Ikaunieks viettivät lyhyen tauon Veikkausliigasta pelikentillä. Tomasin maajoukkuedebyytti jäi vielä odotuttaman, mutta Ikaunieks kellotti kaksi 90-minuuttista Latvian maajoukkueessa UEFA Nations Leaguen otteluissa. Moldovaa vastaan Jänis onnistui myös maalinteossa.

KuPS viimeisteli ottelusuunnitelmaansa tiistaiaamuna Väre Areenalla, jonka jälkeen joukkue matkusti Seinäjoelle, jossa keskiviikkoiltana vastassa on SJK. Keltapaidoilla on allaan yksi kauden vahvimmista peliesityksistään, kun kuopiolaiset kaatoivat Suomen Cupin finaalissa Turun FC Interin Gabriel Bispon maalilla 1-0. Niukkamaalinen voitto ei kerro juurikaan ottelun isosta kuvasta ja KuPS olisi voinut mässäillä Helsingin Olympiastadionilla useammankin täysosuman.

KuPS:n kulmakiveksi Veikkausliigan ratkaisuhetkillä on muovautunut jälleen tiivis puolustuspelaaminen. Keltapaidat ovat pitäneet oman maalinsa puhtaana edellisessä neljässä ottelussaan, ja KuPS:n maali on pysynyt koskemattomana jo yli 400 minuuttia. Kun samalla myös joukkueen hyökkäyspelaaminen on näyttänyt kehittyvän, on keltamustalla porisemassa maukas resepti kauden huipennukseen.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari on mielissään joukkueensa iskukyvystä viimeisen viiden ottelun puristukseen.

- Voimme lähteä loppusarjaan erittäin luottavaisin mielin ja itselläni on todella hyvät fiilikset tulevasta. Suomen Cupin voittaminen nosti itseluottamustamme, jonka jälkeen olemme saaneet huilata ja harjoitella juuri sopivassa suhteessa, Valakari myhäilee.

SJK - KuPS OmaSP Stadionilla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.