AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

"Täytyy olla tosi ylpeä tästä joukkueesta" - sarjapaikan varmistuminen maistui VPS.lle

"Täytyy olla tosi ylpeä tästä joukkueesta" - sarjapaikan varmistuminen maistui VPS.lle

Jussi Nuorela muistutti kauden lähtöasetelmista. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS kävi keskiviikkoiltana Lahdessa hakemassa tärkeät kolme pistettä, jotka varmistavat joukkueen Veikkausliigapaikan ensi kaudeksi.

Voitto tuli vakuuttavalla 2–0 tuloksella. Molemmat maalit syntyivät jo avausjakson alkupuoliskolla.

VPS:n toppari Juhani Pikkarainen ja päävalmentaja Jussi Nuorela olivat erittäin tyytyväisiä joukkueen suorituksiin sekä sarjapaikan säilyttämiseen.

– Tietenkin aivan mahtava fiilis. Ainoa tavoite mitä täältä lähdimme hakemaan, oli kolme pistettä ja sarjapaikan varmistaminen. Saimme sen aika vakuuttavalla tavalla, ei meillä ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Puolustettiin tosi hyvin, niin kuin ollaan tehty koko loppukausi tähän mennessä, Pikkarainen kommentoi.

– Täysin ansaittu voitto ja huippuesitys tuohon paikkaan. Tietysti päivän tärkein juttu on, että varmistimme sarjapaikan jo nyt. Pakkohan tässä vaiheessa on vähän palata alkuun. Fakta on, että olimme ainoa sarjanousija ja meillä oli suunnilleen sarjan pienin pelaajabudjetti, kun lähdettiin pelaamaan Veikkausliigaa. Ei meille ihan hirveästi mahdollisuuksia ennakkokaavailuissa annettu, ja nyt kuitenkin kolme kierrosta ennen loppua olemme varmistaneet jo sarjapaikan. Täytyy olla tosi ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, miten he ovat tämän kauden tehneet hommia ja hoitaneet niin sanotusti maaliin tämän jutun. Tavoite oli sarjapaikan säilyttäminen ja se on tehty jo näin aikaisessa vaiheessa. Onnittelut siitä koko organisaatiolle ja joukkueelle, Nuorela kertoo.

Vaikka sarjapaikka jo varmistui, on Vepsun loppukauden otteluissa vielä paljon panosta. Veikkausliigan Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät Eurolopputurnaukseen, jossa pelataan karsintapaikasta UEFA:n Konferenssiliigaan. VPS pitää tällä hetkellä Haastajasarjan toista sijaa.

Lisää uutisia