AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

Kallio ei pitänyt voittoa helppona – ”Mitään emme ilmaisiksi saaneet”

Kallio ei pitänyt voittoa helppona – ”Mitään emme ilmaisiksi saaneet”

Toni Kallio oli voittoon tyytyväinen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves varmisti sarjapaikan tyylillä, kun se otti HIFK:sta selvän 5-1-voiton. Päävalmentaja Toni Kallion mukaan lukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta pelin luonteesta.

Kallio ei halua tuudittautua siihen, että voitto tuli itsestään.

– En halua sanoa, että kyseessä olisi ollut helppo voitto. Kyllä me itse ansaitsimme nämä pisteet etenkin ensimmäisen jakson ja toisen jakson alkujen perusteella. Mitään emme ilmaisiksi saaneet, Kallio paaluttaa Ilveksen sivuilla.

– Olimme valmistautuneet hyvin ja ennen peliä kopissa aisti sen, että todella haluamme voittaa. 3–0-johdon jälkeen olisi ollut hyvä pitää nollat omissa, mutta sitten tuli harmittava takaisku. Puoliajalla kävimme läpi sitä, että on tärkeää jatkaa siten, kuten aloitimme koko matsin. 1–4-maali oli ratkaiseva, jolloin kaverilta loppui työnteko.

Jobinpostia tilanteeseen tuo se, että korttitilin täyttymisen takia Petteri Pennanen ja Doni Arifi ovat pelikiellossa loppuviikon osalta.

– Hymyilyttäisi enemmän, jos näitä pelikieltoja ei olisi tullut. Kyllä tässä jokaisen työpanos tarvitaan aivan maksimiin, että saavutamme vähintäänkin kahdeksannen sijan.

Lisää uutisia