AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

​AC Oulu haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-AC Oulu 2-4)

​AC Oulu haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-AC Oulu 2-4)

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja AC Oulu pelasivat keskiviikkona melkoisen värikkään ottelun, joka päättyi lukemin 2-4.

AC Oulu avasi ottelun pirteämmin ja otti otteen haltuunsa. Vierailijat menivät johtoon jo 9. minuutilla, kun Michael Lopez laukoi 20 metristä ohi Elmo Henrikssonin.

IFK pääsi vähitellen peliin mukaan ja isäntien paras paikka avausjaksolla tuli Jamie Hopcuttille hänen päästyään liki kasvokkain AC Oulun maalivahti Calum Wardin kanssa, mutta viimeistely ei onnistunut. Näin numerot tauolla olivat 0-1.

Jos avausjaksolla maalipaikat olivat kortilla, niin toisella jaksolla tilanne muuttui täysin. Vajaan tunnin kohdalla AC Oulu kasvatti johtoaan, kun Niklas Jokelainen viimeisteli Marius Könkkölän syötöstä vastahyökkäyksen päätteeksi. Vain kolme minuuttia edellisestä Lopez iski illan toisen maalinsa ja numeroiksi jo 0-3.

Ottelu vaikutti jo ratkenneelta, mutta toisin kävi. IFK Mariehamnin vaihtoruletti toi lisäenergiaa kentälle. Riku Sjöroos ehti olla kentällä vain pari minuuttia, kun hän laukoi vasemmallaan kavennuksen. Pari minuuttia edellisestä kotijoukkue sai rangaistuspotkun Noah Pallaksen käsivirheen seurauksena. John Owoeri iski pilkulta tilanteeksi jo 2-3.

IFK Mariehamn haki vimmatusti tasoitusta ja lähimmäs pääsi kapteeni Timi Lahti, jonka pusku pamahti ylärimaan. Pallo pyöri aivan lopussa vielä AC Oulun maalin edustalla, mutta ei mennyt sisään. Kun IFK oli nostanut koko miehistönsä ylös, pääsi AC Oulun Rasmus Karjalainen karkaamaan ja iskemään niitin ottelulle loppusekunneilla.

Lisää uutisia