AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2022

Näin pelataan Ykkösen nousukarsinta ja Veikkausliigan karsinta

Näin pelataan Ykkösen nousukarsinta ja Veikkausliigan karsinta

Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen kausi lähestyy viimeisiä ratkaisujaan ja kauden päätteeksi pelataan vielä Ykkösen nousukarsinta ja sen jälkeen Veikkausliigan karsinta.

Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Sarjassa 2., 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet puolestaan pelaavat karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä.

Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun kolmanneksi sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen – mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Karsinnan toisessa vaiheessa toiseksi sijoittunut joukkue pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vastaan 4.) voittajaa vastaan. Ottelu pelataan toiseksi sijoittuneen joukkueen kotikentällä, ja voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan. Mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Aikataulu

ke 12.10. kello 18:30 3. sijoittunut joukkue – 4. sijoittunut joukkue
su 16.10. kello 16:00 2. sijoittunut – voittaja ottelusta 3. vs 4.
Varapäivä keskiviikolle on torstai 13.10. Varapäivä sunnuntaille on maanantai 17.10.

Varsinaisen liigakarsinnan pelipäivät ovat 19. ja 23.10. Varapäivät ovat 20. ja 24.10.– mikäli 19.10. pelattava ottelu on pakko siirtää torstaille, tällä ei ole vaikutusta sunnuntain peliin. Sunnuntain peli siirtyy vain, mikäli kyseiseen sunnuntain peliin kohdistuu force majeure -este.

Lisää uutisia