AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2022

​FC Lahden vieraspelipaita äänestettiin Veikkausliigan tyylikkäimmäksi pelipaidaksi

​FC Lahden vieraspelipaita äänestettiin Veikkausliigan tyylikkäimmäksi pelipaidaksi

Veikkausliigan seuraajat äänestivät viime viikolla Instagramissa sarjan tyylikkäintä pelipaitaa. Voittajaksi äänestettiin FC Lahden tälle kaudelle tuotu venetsian punainen pelipaita.

Veikkausliigan Instagramissa oli päättyneellä viikolla äänestys Veikkausliigan tyylikkäimmästä pelipaidasta. Äänestys alkoi keskiviikkona ja se tapahtui pari kerrallaan pudotusluonteisesti. Sunnuntaina jäljellä oli enää kaksi paitaa: SJK:n kotipelipaita sekä FC Lahden vieraspelipaita. FC Lahti voitti finaaliäänestyksen prosentein 69-31.

Matkalla finaaliin voittajapaita tiputti oman kotipaitansa 27%-73%, IFK Mariehamnin vieraspaidan 79%-21%, oman valkoisen pelipaitansa 78%-22% ja välierässä KuPSin kotipaidan 66%-34%. Neljän parhaan joukkoon mahtui myös HJK:n sinivalkoinen kotiasu.

Voittaneen paidan on suunnitellut FC Lahden fanituotteista vastaava Taneli Okkonen. Tieto äänestyksen lopputuloksesta veti paidan suunnittelijan nöyräksi.

- Näin suurena pelipaitojen fanina on todella otettu fiilis tästä kunniasta, Okkonen aloittaa.

- Paidasta on tullut todella paljon muutenkin positiivista palautetta. Esimerkiksi Englannista on tullut Football Manageria pelaavilta henkilöiltä yhteydenottoja. He ovat pelanneet kyseistä peliä FC Lahdella ja halunneet sitten ostaa kyseisen paidan omakseen, jatkaa Okkonen.

Positiivista palautetta on tullut myös vastustajien riveistä.

- Muistan, kun alkukaudesta pelasimme kotiottelun tällä paidalla ja vastustajan penkiltä kuului ääneen meidän paidan ihastelua. Siitä tuli kieltämättä tosi hyvä fiilis, Okkonen muistelee.

Taneli Okkosen mukaan paidan suunnittelun mahdollisti varustevalmistajan vaihto Adidakseen.

- Adidaksen kanssa oli helpompaa lähteä suunnittelemaan meille normaalista poikkeavaa paitaa. Oli täysin selvä, että kotipaita on musta ja ihan vastustajien takia meillä pitää olla myös valkoinen paita, mutta halusimme tuoda tämän venetsian punaisen paidan näiden jo olemassa olleiden värivaihtoehtojen rinnalle. Numeroiden ja sponsoreiden pronssisuudella saimme lisää arvokkuutta paitaan.

Pelipaidan suosio on näkynyt myös fanituotemyynnissä.

- Kertaalleen tämä loppui jo meiltä kesken, Okkonen kertoo.

Taneli Okkonen haluaa kannustaa myös muita seuroja olemaan rohkeampia omissa paitasuunnitteluissaan.

- Tehkää ja uskaltakaa! Joka vuosi valtaosalla seuroista on lähes identtiset paidat. Uskaltakaa tehdä myös hieman erilaisia paitoja.

Lisää uutisia