AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 24.9.2022

​Näin sijoitukset määräytyvät - Mitä Huuhkajilla on pelissä maanantaina?

​Näin sijoitukset määräytyvät - Mitä Huuhkajilla on pelissä maanantaina?

Huuhkajat kohtaa Montenegron isojen panosten ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien perjantainen 1-1-tasapeli Romaniaa vastaan jätti paljon pelattavaa Nations Leaguen lohkon päätösotteluihin.

Bosnia ja Hertsegovina varmisti perjantaisella voitolla Montenegrosta B-liigan lohkon 3 voiton ja nousee A-liigaan. Kolme muuta sijaa ovat sen sijaan avoinna ja ratkeavat maanantaina Montenegron isännöidessä Suomea ja Romanian Bosnia ja Hertsegovinaa.

Montenegron ja Suomen kohtaamisessa ratkaistaan lohkon kakkossija – ja samalla edullisemmat lähtökohdat tuleviin karsinta-arvontoihin. Jos Suomi voittaa, se on lohkokakkonen. Montenegro puolestaan vie kakkossijan voitolla tai tasapelillä.

Suomen voitto tuomitsisi lisäksi Romanian lohkojumboksi ja putoamaan C-liigaan. Romania voisi nousta tasapisteisiin Montenegron kanssa, mutta jäisi taakse keskinäisten otteluitten perusteella.

Jos Suomi puolestaan ei voita, avautuu Romaniallekin mahdollisuus. Tasapeli Montenegrossa ja Romanian voitto nostaisi romanialaiset Suomen ohi ja Huuhkajat puolestaan matkaisi C-liigaan. Jos Suomi häviää Montenegrolle, Romanialle riittää Suomen ohittamiseen tasapelikin, sillä keskinäisten otteluiden vertailussa Romania on Suomen edellä.

Lohkon päätöskierroksen ottelut pelataan maanantaina 26.9. kello 21.45 Suomen aikaa.

Lisää uutisia