AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2022

​IFK Mariehamn katsoo jo kohti ensi kauttakin – "Aika turvalliselta tuntuu"

​IFK Mariehamn katsoo jo kohti ensi kauttakin – "Aika turvalliselta tuntuu"

Grönvittin kauden 2023 rakentaminen on jo aluillaan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti pitkän askelen kohti suoraa säilymistä kaadettuaan Haastajasarjan avauksessa FC Lahden.

Ero karsijan paikalla oleviin lahtelaisiin kasvoi voiton myötä jo yhdeksään pisteeseen ja pelaamatta on enää neljä ottelukierrosta. IFK Mariehamn onkin nyt kamppailemassa ennemminkin Eurolopputurnauspaikoista kuin säilymisestään ja samalla ensi kauden rakentaminen alkaa olla ajankohtaista.

- Mitään ei pidä koskaan ottaa ennakkoon varmana ja teoriassa voimme edelleen joutua sinne [karsijan paikalle]. Alkaa toki tuntua kuitenkin aika turvalliselta ja silloin on hiukan helpompi alkaa suunnitella myös seuraavaa kautta, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson sanoo Ålandstidningenille.

Grönvittin pelaajat ovat parhaillaan lyhyen loman vietossa ja tulevalla viikolla edessä on jälleen tiivis tahti kahden ottelun myötä, joten sopimusneuvottelut saavat odottaa vielä tovin.

- En ole avannut vielä mitään keskusteluja, mutta pian ne varmasti alkavat. Uskoisin, että aloitan ensi viikon jälkeen varaamaan aikoja keskusteluille – tai ainakin tämä on suunnitelma. Meillä on muutamilla pelaajilla myös optioita, jotka voidaan ottaa käyttöön niin halutessamme, Mattsson muistuttaa.

Avainasemassa on luonnollisesti myös päävalmentaja Daniel Norrmén.

- Kaikkein ensimmäiseksi minun pitää istua kuitenkin alas "Ahnan" kanssa ja käydä tilanne läpi. Ketkä pelaajat haluamme pitää ja mille pelipaikoille pyrimme hakemaan vahvistusta.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia