AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2022

U18-pojilla eksoottinen vastus - Meksiko vastassa Tshekin turnauksen avauksessa

U18-pojilla eksoottinen vastus - Meksiko vastassa Tshekin turnauksen avauksessa

Kuva: Juha Tamminen

U18-poikien maajoukkue matkusti maanantaina Tshekkiin, jossa joukkue pelaa loppuviikon aikana kolme maaottelua.

Suomen joukkue on ehtinyt vetää muutamat tiiviit harjoitukset ennen keskiviikon ensimmäistä ottelua.

– Eilinen oli pitkä matkustuspäivä, kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaalla aamukuudelta ja olimme perillä iltapäivällä. Vedimme illemmalla vain kevyen harjoituksen, jotta pelaajien rasitus pysyi matalalla, Peter Lundbergia päävalmentajana tuuraava Kai Nyyssönen kertoi tiistai-iltana.

– Kertasimme eilen puolustuspeliämme, ja tänään olemme keskittyneet hyökkäyspelin periaatteisiimme sekä erikoistilanteisiin. Peter haluaa nähdä pelaamisessamme tiettyjä asioita, joita olemme käyneet läpi. Kaikki pelaajat ovat onneksemme tällä hetkellä terveinä ja käytettävissä.

Minihuuhkajien avausvastus on eksoottinen Meksiko. Poikien maajoukkueet pelaavat melko harvoin muita kuin eurooppalaisia maita vastaan, ja Nyyssönen iloitsee mahdollisuudesta.

– Meksiko on valmistautunut turnaukseen huolella, sillä joukkue on kokoontunut kotimaassaan jo viikko sitten. Meksiko on kova futismaa, ja heidän pelitapansa eroaa varmasti eurooppalaisjoukkueista – pojat odottavat matsia varmasti innolla.

Ottelu keskiviikkona alkaa kello 17.00 Suomen aikaa. Suomi kohtaa turnauksessa lisäksi isäntämaa Tshekin perjantaina ja Slovakian sunnuntaina.

Lisää uutisia