AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2022

U18-pojat avasi Tshekin turnauksen tasapelillä Meksikoa vastaan

U18-pojat avasi Tshekin turnauksen tasapelillä Meksikoa vastaan

Kuva: Juha Tamminen

U18-poikien maajoukkue aloitti Tshekin turnauksen 1–1-tasapelillä Meksikoa vastaan. Tänään keskiviikkona Dolní Němčíssä pelattu maaottelu oli ikäluokalle ensimmäinen puoleen vuoteen.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon, kun Roni Hudd nikkasi Jasper Jalosen keskityksen verkon perukoille jo reilun kymmenen peliminuutin jälkeen. suomi sai tämän myötä hyvän otteen pelistä ja paikkoja johdon kasvattamiseen oli useampiakin.

Suomen urakka hankaloitui 37. minuutilla, kun Lucas von Hellens katseli punaista pysäytettyään vastustajan laukauksen kädellään. Alex Ramula oli lähellä torjua Octavio Vázquezin rangaistuspotkun, mutta kova veto meni maaliin. Meksiko sai pallon toistamiseen maaliin juuri ennen taukoa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Toisella jaksolla Suomi taisteli hyvin vajaallakin. Meksikon maalipaikat jäivät suhteellisen vähiin ja Suomella oli puolestaan omat tilanteensa. 1-1-jäi kuitenkin ottelun loppunumeroiksi.

Valmennus oli kamppailun jälkeen tyytyväinen Suomen taisteluilmeeseen. Päävalmentaja Kai Nyyssönen kehui etenkin pelaajien työmoraalia sekä puolustustaistelua ja muistutti, että pisteiden raapiminen vastaavista otteluista ei ole kovin yleistä.

– Meillä oli alussa vähän hakemista, mutta aloimme voittamaan palloja yläalueella. Olimme käyneet läpi pystyjuoksuja, ja oli hienoa, että sellainen johti maaliin. Ennen vastustajan maalia laskeuduimme vähän liian syvälle, mikä kostautui, Nyyssönen kertasi.

– Tauolla korostimme, että meidän tulee olla alivoimasta huolimatta aktiivisia. Oli harmittavaa joutua tekemään pari vaihtoa, mutta saimme samalla tuoreita jalkoja. Pojat toteuttivat suunnitelmamme hyvin – vastustajalla ei ollut hirveän montaa tekopaikkaa, ja me olisimme hyvinkin voineet tehdä maalin tai pari. Olemme yhä kiinni tavoitteessamme.

Suomen kokoonpano:

1 Alex Ramula (mv)
2 Dario Naamo
4 Lucas von Hellens (37' ulosajo)
6 Daniel Armstrong (C) (65' 16 Joonas Kekarainen)
9 Roni Hudd (65' 18 Onni Hänninen)
10 Jasper Jalonen (82' 13 Aaro Tiihonen)
11 Lauri Laine (46' 7 Vincent Ulundu)
15 Ville Vuorinen (46' 14 Jere Riissanen)
17 Dren Terrnava (90+' 21 Marlo Hyvönen)
19 Ilkka Miettinen
22 Aaro Soiniemi (65' 3 Jaakko Moisio)

Vaihdossa:

12 Aleksi Piispa (mv)
20 Lauri Sahimaa

Poissa kokoonpanosta:

Gabriel Sillanpää
Yllson Lika

Lisää uutisia