AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 18.9.2022

"H...tin kova suoritus" - Toni Koskela ylisti HJK:n venymistä voittoon väsyneenäkin

"H...tin kova suoritus" - Toni Koskela ylisti HJK:n venymistä voittoon väsyneenäkin

"Perpa" ratkaisi voiton Klubille. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK päätti tiukan ottelurupeamansa kaatamalla Mestaruussarjan avausottelussa sunnuntaina SJK:n kotonaan maalein 2-1.

HJK:lla oli useampiakin tontteja ottelun ratkaisemiseen, mutta lopullinen ratkaisu venyi 87. minuutille saakka. Klubin nopea ja näyttävä syöttöketju oli myrkkyä SJK:lle, ja lopulta Perparim Hetemaj ohjasi Lucas Lingmanin epäonnistuneen laukauksen maaliin.

– Ensimmäisellä jaksolla lähdimme vastustajan tempoon mukaan, ja peli oli kävelyä. Emme prässänneet tai tehneet aloitteita – emme käytännössä juosseet. Puhuimme tauolla siitä, että meidän on vain kaivettava se energia jostain ja alettava tekemään töitä.

- Jätkät tekivät sitä pirun hyvin toisella jaksolla, ja olimme ylivoimaisia. Saimme lopussa hyvän ratkaisun hienon hyökkäyksen päätteeksi Lingmanin nerokkaalla syötöllä, ja vanha maalintekijä Perpa tiesi, mihin pallo tulee, veisteli HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n tiukka ottelurypistys tuli SJK-voiton myötä päätökseen, ja maajoukkuetauko keskeyttää sarjakauden kymmeneksi päiväksi. Klubi pelasi 13 päivän sisään viisi ottelua ja voitti kaikki kolme Veikkausliiga-kamppailuaan.

– 13 päivää, viisi peliä, yhdeksän pistettä – ja välissä oli Serie A- ja La Liga -vastustajia, jotka ovat aina ison tunneskaalan matseja. Siihen vielä reissaamiset päälle. Yhdeksän pistettä kolmesta Veikkausliiga-ottelusta on helvetin kova suoritus.

Lisää uutisia