AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2022

Santeri Väänänen odottaa jännittävää mestaruustaistelua – ”Viime kaudellakin meni tosi tiukoille”

Santeri Väänänen odottaa jännittävää mestaruustaistelua – ”Viime kaudellakin meni tosi tiukoille”

Santeri Väänänen odottaa jännittävää syksyä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan Mestaruussarja pyörähtää käyntiin sunnuntaina, kun HJK kohtaa SJK:n. HJK lähtee Mestaruussarjaan kahden pisteen etumatkalta ennen KuPS:aa.

HJK varmisti runkosarjan voiton nousemalla lisäajalla voittoon FC Honkaa vastaan viime viikonloppuna. Samalla HJK varmisti kotiedun kauden viimeiseen otteluun KuPS:aa vastaan.

- Isoin juttu on se, että saadaan viimeinen peli kotiin. On se kuitenkin etu, kun pelataan mestaruudesta, HJK:n keskikenttäpelaaja Santeri Väänänen toteaa runkosarjan ykköspaikasta tuoreessa Veikkausliiga-podcastissa.

Viime kaudella mestaruus ratkesi ikimuistoisessa KuPS:n ja HJK:n ottelussa Kuopiossa. Tällä kaudella saatetaan nähdä finaalin uusinta.

- Vaikea sanoa, kyllä se voi sinne mennä. Viime kaudellakin meni tosi tiukoille. On kyllä siisti tapa lopettaa kausi.

Yksi HJK:n tämän kauden vahvuuksista on ollut se, että se on pystynyt kääntämään tiukkoja pelejä edukseen. Näin kävi myös viime viikonlopun ottelussa Honkaa vastaan, kun Anthony Olusanya iski lisäajalla voittomaalin. Väänäsen mukaan joukkueen usko ei loppunut.

- Ainakin itse uskoin, että kyllä me saadaan ainakin yksi paikka tehdä maali. Luotin siihen. Oli tosi tärkeä voitto, kun oli rankka viikko takana. Vähän oli varmaan väsynyttä porukkaa. Silti pystyttiin saamaan voitto, se oli tosi tärkeää.

Väänänen vastasi HJK:n avausmaalista ja se oli samalla hänen liigauransa ensimmäinen.

- Oli siisti fiilis tehdä se maali ja aika tärkeään paikkaan.

Väänänen odottaa upeaa futissyksyä.

- Sellainen syksy on tulossa, että jokainen latautuu ihan täysillä jokaiseen peliin. Kaikki tietää sen, että ei ole varaa menettää pisteitä. En usko, että kenenkään täytyy mitään lisämotivaatiota hakea.

Väänäsen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia