AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2022

FC Hongan kausi yllättänyt Ville Koskenkin – ”Hyvät tulokset tuovat itseluottamusta”

FC Hongan kausi yllättänyt Ville Koskenkin – ”Hyvät tulokset tuovat itseluottamusta”

Ville Koski on Hongan tavoin pelannut vahvaa kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka lähtee Mestaruussarjaan kolmannelta sijalta. Espoolaiset ovat eniten petrannut joukkue viime kaudesta, sillä viime vuonna Honka jäi Haastajasarjaan ollen lopulta yhdeksäs.

Ville Koski osasi odottaa vahvaa suorittamista tällä kaudella, mutta Hongan oleminen mukana mestaruustaistelussa on yllättänyt jopa hänet. Menestyksekkäästä kaudesta nähtiin kuitenkin viitteitä jo talvella, kun Honka voitti Liigacupin ja kaatoi harjoitusottelussa muun muassa Djurgårdenin.

- Meillä oli hyviä tuloksia, mutta en ehkä näin hienoa kautta tai voitokasta kautta osannut odottaa verrattuna viime kauteen. Ehkä se kaikki lähti siitä Djurgården-pelistä, että napsittiin sieltä voitto.

En ollut pelaamassa, mutta se oli hieno voitto ja ehkä siitä lähti se, että okei, meillä on hyvä jengi ja pystymme tässä sarjassa HJK:n ja KuPSinkin kaatamaan, Koski arvioi Veikkausliiga-podcastissa.

Viime kausilla Hongan puolustus on ollut pitävä, mutta hyökkäyspeli on takerrellut. Nyt koko joukkueen peli on hyvin tasapainossa ja uomissaan.

- Me prässäämme yhdessä todella hyvin. Otamme paljon riskejä ja meillä on todella hyvä joukkue yksi vastaan yksi -puolustamisessa. Meidän ei tarvitse tuplata ketään. Me menemme rohkeasti ja pystymme puolustamaan sekä meidän selustaa että meidän edessä olevaa jätkää. Emme himmaile vaan prässäämme rohkeasti ja puolustamme rohkeasti.

Hyvät tulokset ovat kasvattaneet joukkueen itseluottamusta entisestään.

- Totta kai hyvät tulokset tuovat itseluottamusta. Yleensä harmittaa, jos olet pelannut huonosti, mutta jos olet jengin kanssa naarannut hyvän tuloksen, niin pakosti tulee hymy kasvoille. Sen unohtaa nopeammin ja jatkaa samalla itseluottamuksella.

Kosken haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia