AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 9.9.2022

Hongan Ville Koski tietää derbyn panokset – ”Ei me Klubille haluta hävitä ikinä”

Hongan Ville Koski tietää derbyn panokset – ”Ei me Klubille haluta hävitä ikinä”

Ville Koski hamuaa HJK:n päänahkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja saadaan päätökseen sunnuntaina. Päätöskierroksella katseet suuntautuvat erityisesti Tapiolaan, jossa mestaruudesta taistelevat FC Honka ja HJK iskevät yhteen Metroderbyssä.

FC Honka ei ole voittanut kahteen edellisotteluun ja samalla piste-ero HJK:hon on kasvanut viiteen pisteeseen. FC Hongan Koski tiedostaa, että sunnuntaina olisi tärkeä päästä taas voittojen tielle.

- Voittoa lähdetään hakemaan siitä pelistä. Käännetään kurssi, Koski toteaa Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Panokset ovat ottelussa korkealla, sillä joukkueiden välistä eroa on viisi pistettä.

- On panosta sillä lailla, ettei Klubi karkaa kauaksi. Voitolla pääsemme lähemmäksi ja taistelemme vielä kovemmin mestaruudesta.

Honka on saanut valmistautua hyvin otteluun, sillä edellinen peli oli viime viikon torstaina. Sen sijaan HJK pelasi maanantaina Stadin derbyssä ja torstaina se taisteli Eurooppa-liigassa. Koski näkee Hongalla olevan pieni etulyönti HJK:n otteluruuhkan takia.

- Meillä on enemmän lepopäiviä ja enemmän päiviä aikaa treenata, mutta kyllä Klubilla pelaajia riittää. Niillä on ollut aika kova rotaatio. Kyllä niilläkin on sanansa sanottavana.

Kosken mukaan ottelu ei ole vielä pakkovoitto Hongalle mestaruustaiston kannalta, mutta täysi pistepotti petaisi herkullisen mestaruustaistelun Mestaruussarjaan.

- Kyllä se aika tärkeältä matsilta kuulostaa. Ei me luovuteta vaikka tulisi takkiin, mutta kyllä me lähdetään voittamaan. Ei me Klubille haluta hävitä ikinä. Eikä kotona haluta hävitä ainakaan.

Kosken haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

FC Honka-HJK sunnuntaina 11.9. Tapiolan urheilupuistossa kello 16.00 alkaen.

Lisää uutisia