AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2022

Albin Granlund iloitsee kovista paluumuuttajista – ”Tosi iso juttu liigalle”

Albin Granlund iloitsee kovista paluumuuttajista – ”Tosi iso juttu liigalle”

Albin Granlund on yksi kesän kovista paluumuuttajista. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan siirtoikkuna oli harvinaisen vilkas paluumuuttajien osalta. Huuhkajien pakki Albin Granlund on mielissään Veikkausliigaan palanneista kovista nimistä.

Granlund on käynyt pitkän tien huipulle, sillä hän lähti ulkomaille ensimmäistä kertaa 28-vuotiaana. Sitä ennen hän nousi kovan työn kautta Veikkausliigassa pelipaikkansa parhaimmistoon ja lopulta Huuhkajiin saakka. Ruotsissa ja Puolassa vietetyt 4,5 vuotta jäivät mieleen hyvinä muistoina sekä kentällä että sen ulkopuolella.

- On ollut hieno reissu. Moni pelaaja lähtee aika aikaisin ulkomaille, mutta minulla kaikki ulkomaan seikkailut tulivat niin myöhään. Senkin takia olisi vielä mukava kokea jotain ihan elämänkokemuksena. Puolasta voi sanoa, että se oli kiva kokea meidän perheen kanssa yhdessä.

Lähdettiin tyttöystävän ja pojan kanssa sinne ja viihdyttiin tosi hyvin. Katsotaan jos tulee vielä mahdollisuus lähteä jonnekin. Se olisi kiva kokemus. Jos ei, niin ei. Ei se sitten maailmaa kaada, mutta on ollut kiva nähdä eri paikkoja ja kokea sellaista futiksen ulkopuolella, Granlund kertoo uusimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Granlund on yksi nimi kovien paluumuuttajien listassa. Paulus Arajuuri, Perparim Hetemaj, Aapo Halme, Lucas Lingman, Jaakko Oksanen, Rasmus Karjalainen ja Roman Eremenko ovat tunnettuja ja mielenkiintoisia nimiä kaikille suomalaista jalkapalloa seuraaville.

- Huomaa, että nämä muutkin jätkät on vielä tosi kovia pelimiehiä. Se tuo näkyvyyttä ja tasonnostoa koko liigalle. Toivottavasti he pystyvät esimerkillään parantamaan ja nostamaan nuorempia pelaajia vielä. Luulen, että se on tosi iso juttu liigalle, toivottavasti se vie liigan tasoa eteenpäin.

Granlundin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia