AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 5.9.2022

IFK Mariehamn oli Albin Granlundille selkeä valinta - "Tuttu ja turvallinen”

IFK Mariehamn oli Albin Granlundille selkeä valinta - "Tuttu ja turvallinen”

Albin Granlund palasi tuttuihin maisemiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Albin Granlund palasi Veikkausliigaan lähes viiden vuoden tauon jälkeen, kun hän teki loppukauden mittaisen sopimuksen IFK Mariehamnin kanssa. Seuravalinta oli hänelle luonnollinen, sillä juuri Maarianhaminasta hän lähti maailmalle.

Granlund vietti IFK Mariehamnissa yhteensä neljä kautta 2014-17 voittaen muun muassa Suomen Cupin ja mestaruuden. Granlundin kesä meni Ahvenanmaalla, joten seuravalinta oli myös luonnollinen.

- Joo, mutta se oli ehkä enemmän käytännön syistä. Meillä on ollut täällä kämppä koko kesän ja meillä on paljon tuttuja täällä. Tyttöystävän perhe on täällä. Oli aika turvallinen valinta. Jos olisi

ollut joku muu Veikkausliigan seura, niin olisi tarvinnut taas muuttaa. Tämä oli hyvä valinta ja tuntui siltä, että oli oikea valinta tulla tänne. Vaikka IFK:ssa oli vain yksi pelaaja, joka pelasi täällä

silloin kun minä viimeksi olin. Aika paljon muuttuneet asiat, mutta tuttu ja turvallinen valinta.

Granlund vietti edelliset 4,5 kautta ulkomailla ensin kolme kautta Ruotsissa ja sen jälkeen 1,5 kautta Puolassa. Verkot olivat edelleen vesillä myös ulkomaille, mutta lopulta seuraksi valikoitui IFK Mariehamn.

- Kun Puolasta lähdin, niin etsittiin agentin kanssa ulkomailta aika pitkäänkin. Loppukesästä mietittiin, että IFK voi olla hyvä vaihtoehto, kun ei oikein löydetty mitään muuta.

Granlundin mukaan IFK:ssa nähdään tällä kertaa kokonaisvaltaisesti kehittyneempi pelaaja.

- Pystyn ottamaan ehkä enemmän roolia pukukopissa ja varsinkin kentällä. Pystyn auttamaan joukkuetta ehkä myös kokemuksella. Pelaajatyyppinä ehkä samanlainen paitsi ehkä nyt on enemmän kokemusta siitä, että olen pelannut myös topparina. Pystyy pelaamaan vähän eri pelipaikkoja. Toivottavasti vähän parempi pelaaja ja kokeneempi. Kyllä jalka liikkuu vielä, niin toivottavasti pysyy vielä vauhdissa mukana, Granlund miettii.

Granlundin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia