AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 4.9.2022

Sakari Mattila odottaa kovaa derbyä - "Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn lässyn –peli”

Sakari Mattila odottaa kovaa derbyä - "Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn lässyn –peli”

Sakari Mattila odottaa jännittävää derbyä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kierros saadaan päätökseen maanantaina Stadin derbyllä. HIFK:n kapteeni Sakari Mattila odottaa peliä jo vesi kielellä.

Pisteet ovat kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeitä, sillä HJK taistelee mestaruudesta ja HIFK sarjapaikastaan. Mattilaa ei tarvitse erikseen muistutella tulevan ottelun merkityksestä.

- Ajatuksena on se, että peli, joka meidän on taas ehdottomasti voitettava. Meillä on ollut jokainen peli vähän veitsi kurkulla, kun ollaan loppupäässä sarjaa. Nuo ovat pelejä, jotka eivät ole koskaan

jättäneet kylmäksi. Aina tapahtuu. Tässä kohtaa on erittäin isot panokset, meillä on selviytymiskamppailu ja Klubilla on mestaruus kyseessä. Kummatkin haluavat kolme pistettä. Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn lässyn –peli, Mattila ennakoi Veikkausliiga-podcastissa.

Vaikka ennakkoasetelmat ovat vahvasti HJK:n puolella, niin Mattila ei anna niille ajatuksille juuri sijaa.

- Eivät ne päde. Meillä on ollut montaa kertaa sellainen tilanne pelissä, kun ollaan lähdetty, että meillä ei ole muuta kuin voitettavaa. Klubilla on ollut kovat paineet, että heidän pitää näyttää, että ovat kalliimpia, mahtavampia ja suurempia. Olemme päässeet kiusaamaan ja saatu aika hyviä tuloksia pariin, kolmeen vuoteen. Se on kyllä näyttänyt, että aina kaikkea voi tapahtua ja sattua. Kyllä nämä ovat sellaisia pelejä, joita itsekin 33-vuotiaana vielä odottaa. Kohta taas mennään kunnolla, hehkuttaa Mattila.

HJK-HIFK maanantaina 5.9. Bolt Arenalla kello 18.00 alkaen. Mattilan ennakkomietteet kuunneltavissa kokonaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia