vko.35 // 1.9.2022

Hakalle makeat pisteet (FC Haka-FC Honka 2-1)

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

Asetelmat torstai -illan jännitysnäytelmälle olivat selvät, mutta itse näytös oli jälleen kerran sellaista draamaa, mitä ei oikein ennalta voinut käsikirjoittaa. Takaa-ajoasemasta toiselle jaksolle lähtenyt Haka voitti Hongan lopulta 2-1 ja lunasti samalla paikkansa mestaruussarjassa ensimmäistä kertaa historiassaan.

Vaikka vastakkain olivat ehkä kaksi Veikkausliigan viihdyttävintä ja maalirikkainta joukkuetta, niin ottelun ensimmäinen puolituntinen oli molemmilta joukkueilta todella varovaista ja jopa tylsää peliä.

Sellaisena se olisi varmasti jatkunut pidempäänkin, ellei Aatu Hakalalle olisi sattunut 37. minuutilla pientä lipsahdusta, minkä seurauksena vieraat pääsivät 0-1 -johtoon. Hakala tuli katkaisemaan Ville Kosken pitkää pystysyöttöä aivan kuudentoista rajalle, ei uskaltanut ottaa palloa käsiinsä, peliväline lipsahti miehen rinnan kautta suoraan Rui Modeston juoksulinjalle ja laitahyökkääjällä oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään maaliin.

Jos ensimmäinen jakso oli melko harmaa, niin toisella jaksolla oli jo enemmän tapahtumia. Kotijoukkueen tasoitusosuma nähtiin 57. minuutilla ja sen iski kukas muukaan, kuin Lee Erwin ja tällä kertaa pilkulta. Logan Rogerson haastoi röyhkeästi boksissa ja ensimmäisen maalin syöttänyt Koski tuli tilanteeseen liian kovalla voimalla juuri, kun Rogerson oli syöttämässä palloa päätyviivalta maalin edustalle. Erwin asteli pallon taakse ja laukoi pallon varmasti voimalla maalin vasempaan reunaan.

Ennen Hakan voittomaalia Hongallakin oli paikkansa. Joukkueen maalitykki Aigun Sadiku sai pallon vitosen viivalla itselleen, mutta laukoi pallon reilusti yli maalin. Hetkeä myöhemmin myös Modesto pääsi koittamaan hyvästä paikasta boksin sisällä, mutta tämän yrityksen Hakala torjui varmasti.

Haka vaihtoi 79. minuutilla kentältä pois Janne-Pekka Laineen, sekä Oliver Whyten ja heidät korvasi Tino Purme, sekä Donaldo Acka. Kaksikko ei ehtinyt olla kentällä minuuttiakaan, kun Honka -maalissa pelannut Maksim Rudakov ohitettiin toistamiseen. Acka riisti pallon omalla puolustusalueella, syötti sen Purmeelle, joka puolestaan vapautti Erwinin nokikkain Rudakovin kanssa. Skottihyökkääjän kierteinen vasuri oli tarkkaakin tarkempi ja kiersi aivan vasemman tolpan juureen.