vko.33 // 18.8.2022

​HJK komeaan voittoon Silkeborgista – tie Eurooppa-liigaan askelta enemmän avoinna

David Browne iski HJK:lle arvokkaan maalin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kukisti Eurooppa-liigan playoff-kierroksen avausosaottelussa torstaina kotonaan tanskalaisen Silkeborgin lukemin 1-0.

Ottelun avausjaksolla Silkeborg oli hienokseltaan painostavampi joukkue, mutta varsin tasaisen jakson päätteeksi tauolle Bolt Arenalla mentiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla ottelu sai uuden käänteen hiukan jakson puolivälin jälkeen, kun Silkeborgin Andrej Calisir kuittasi suoran punaisen kortin ja HJK pääsi miesylivoimalle. Tätä Klubi ei myöskään jättänyt käyttämättä hyväkseen, vaan David Browne pamautti tärkeän osuman vajaa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Toinen osaottelu pelataan Tanskassa viikon kuluttua. Voittaja otteluparista etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja myös häviäjä jatkaa europelejä Konferenssiliigan lohkovaiheessa.