AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 17.8.2022

"Laadukas vastustaja" - HJK:n eurotaival jatkuu torstaina Silkeborgia vastaan

"Laadukas vastustaja" - HJK:n eurotaival jatkuu torstaina Silkeborgia vastaan

HJK:lla on jälleen kova haaste edessä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n eurotaival on edennyt monien käänteiden jälkeen Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle saakka.

Klubin viimeinen karsintavaiheen vastustaja on tanskalainen Silkeborg IF, joka pelaa ensimmäiset euro-ottelunsa sitten kauden 2001–02.

Viime viikot kahden ottelun viikkotahdilla tahkonnut HJK on saanut pientä lepoa viime torstain Maribor-ottelun jälkeen, sillä tuon matsin jälkeen ei Veikkausliigaa ole ollut ohjelmassa.

– Torstain jälkeen huilattiin, ja maanantaille saatiin pitkästä aikaa korkean intensiteetin harjoituspäivä. On hyvä saada sellainen tähän väliin, kun viimeiset viisi viikkoa on koko ajan vain valmistauduttu ja palauteltu, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Silkeborgin pelaaminen painottuu pallonhallintaan, ja joukkue on mitä todennäköisimmin laadullisesti lähempänä Viktoria Plzeňiä kuin Mariboria.

– Laadukas vastustaja, jolla on selkeä pelitapa. He syöttelevät paljon ja etenevät maltillisesti linja kerrallaan. He osaavat tunnistaa hyvin luomansa tilat kentällä ja pystyvät vaihtamaan nopeasti rytmiä hyökätessä. Todennäköisesti pallo tulee olemaan enemmän heidän hallussaan, ja meidän täytyy puolustaa keskustaa todella tiiviisti ja tarkasti.

– Silkeborgin hyökkäämisen rakenteessa on paljon samoja elementtejä, joita olemme jo aiemmissa peleissä kohdanneet. He tuovat paljon pelaajia keskelle, ja laitapakit nousevat korkealle. Se antaa meille mahdollisuuksia hyökätä vastaan. Meidän pitää kehittyä pallollisessa pelaamisessamme ja varmistaa, että tuet pallon ympärillä ovat riittävän nopeita, jotta pallollisella pelaajalla on vaihtoehtoja. Meidän täytyy myös uskaltaa käyttää niitä vaihtoehtoja, jotta pystymme hyökkäämään useammin kontrolloidusti hyviä joukkueita vastaan.

HJK:n pelaajatilanne kehittyy koko ajan parempaan suuntaan. Joona Toivio ja Paulus Arajuuri ovat palanneet täyteen harjoituskuntoon, samoin sairastelukierteessä ollut Miska Ylitolva. Varmuudella torstain ottelusta ovat sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Manuel Martic, Valtteri Moren sekä Roope Riski. Lisäksi Aapo Halmeen flunssa ei ole vielä taittunut siihen kuosiin, että häntä nähtäisiin kokoonpanossa.

Molemmilla joukkueilla on luvassa vielä ainakin kuusi euro-ottelua, sillä otteluparin voittaja varmistaa paikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, ja häviäjä puolestaan etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Otteluparin ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina 25. elokuuta Tanskassa JYSK Parkin tekonurmella.

HJK-Silkeborg Bolt Arenalla torstaina 18.8. kello 19.00 - pääsyliput. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös HJK TV:stä hintaan 6,99 euroa.

Lisää uutisia