AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2022

​Veikkausliigassa jännitys tiivistyy edelleen – runkosarjan päätöskierros sunnuntaina 11.9. kello 16

​Veikkausliigassa jännitys tiivistyy edelleen – runkosarjan päätöskierros sunnuntaina 11.9. kello 16

AC Oulu ja SJK kamppailevat tiukasti pääsystä Mestaruussarjaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarjan 18. ottelukierros saatiin täyteen maanantaina ja kaikilla joukkueilla on pelaamatta enää neljä ottelua runkosarjaa.

Veikkausliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä neljä täyttä ottelukierrosta. Runkosarjan päätöskierroksen ajankohta on samalla vahvistettu.

HJK:n raivattua tiensä komeasti jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa ja varmistettua lohkovaiheen paikan eurocupeissa HJK pelaa euro-ottelun joka tapauksessa torstaina 8.9. Tämän myötä Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 11.9. ja kaikki ottelu alkavat kello 16.00.

Veikkausliigan runkosarjan loppukierroksilla taistelu pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan jatkuu tiukkana. SJK:n maanantain voiton myötä sijoilla 5.-7. olevat FC Inter, AC Oulu ja SJK ovat kaikki tasapisteissä ja sekä edessä että takana on joukkueita muutaman pisteen päässä.

Kärkikolmikko KuPS, FC Honka ja HJK on paikkansa Mestaruussarjassa jo varmistanut. Hongalla ja HJK:lla on eroa seitsemänteen sijaan 12 pistettä, mutta AC Oulun ja FC Interin keskinäisen kohtaamisen myötä kumpikaan ei voi teoriassakaan enää pudota kuuden parhaan joukosta.

Toisessa päässä sarjataulukkoa HIFK ei voi enää Mestaruussarjaan yltää ja FC Lahdenkin nousu kuuden parhaan joukkoon vaatii vähintään melkoista voittoputkea lahtelaisilta.

Paikoista Mestaruussarjaan käydään kamppailua runkosarjan päätöskierroksille saakka, mutta pisteet ja sijoitukset ovat merkittäviä myös Haastajasarjaan jääville joukkueille. Edessä on paitsi taistelu putoamista ja karsintaan joutumista vastaan myös kamppailu paikoista Eurolopputurnaukseen, jonne pääsee vähintään Haastajasarjan paras joukkue ja Suomen Cupin voittajasta riippuen mahdollisesti myös Haastajasarjan kakkonen.

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Poikkeuksena tähän ovat lauantaina 17.9. pelattavaan Suomen Cupin finaaliin tiensä selvittävät joukkueet, jotka pelaavat Mestaruus- ja/tai Haastajasarjan avauskierroksen ottelunsa keskiviikkona 5.10. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen.

Mestaruus- ja Haastaajasarjan päättymisen jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus yhdestä paikasta kauden 2023-24 eurocupeihin. Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja lauantaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin.


Lisää uutisia