AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2022

Jukka Raitala uskoo HJK:n euromenestykseen – ”Minimitavoite saavutettu, emme saa tyytyä siihen”

Jukka Raitala uskoo HJK:n euromenestykseen – ”Minimitavoite saavutettu, emme saa tyytyä siihen”

Jukka Raitalalla on luottoa Klubiin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK jatkaa europelejään seuraavaksi Eurooppa-liigan playoff-kierroksella. Vastaan asettuu tanskalainen Silkeborg. Jos HJK menee tanskalaisten kustannuksella otteluparista jatkoon, pääsee se tulevaksi syksyksi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Tien noustessa pystyyn Klubia odottaa viime syksyn tapaan Konferenssiliigan lohkovaihe. HJK:n Jukka Raitala ja Toni Korkeakunnas ennakoivat otteluparia Suplan Week of Football -podcastissa.

- Tietynlainen levollisuus on siitä, että minimitavoite on saavutettu. Emme saa missään nimessä tyytyä siihen. Totta kai jos "jäämme" Konferenssiliigaan, on sekin hieno saavutus, mutta nyt meillä on semmoinen vastustaja vastassa, jonka me voimme voittaa. Nämä eivät ole helppoja teitä päästä yhden otteluparin päähän Champions Leaguesta, Eurooppa-liigasta tai Konferenssiliigasta. Näitä tilaisuuksia ei niin usein tule. Tiettyä rentoutta on, mutta samalla kunnianhimoa mennä vielä pidemmälle, sanoo Raitala.

Silkeborg on aloittanut Tanskan Superliigan hyvin ollen viiden kierroksen jälkeen toisena. Se on pystynyt voittamaan maan suuriin kuuluvat Midtjyllandin ja Bröndbyn.

Raitala uumoilee, että jatkopaikkaan vaaditaan kaksi HJK:n tämän kauden parasta tai parhaisiin kuuluvaa esitystä.

- Ainakin lähelle sitä, kyllä. Meidän on onnistuttava puolustussuuntaan. Varsinkin Veikkausliigassa meillä on ollut paljon sellaisia pelejä – kuten AC Oulua vastaan pari viikkoa sitten – että johdamme ja hallitsemme peliä, mutta emme pysty tappamaan sitä. AC Oulu tuli yliajalla tasoihin. Maribor-peleissä oli upeaa se, miten puolustimme koko joukkueen näkökulmasta kaksi nollapeliä. Uskon tähän joukkueeseen, että saamme luotua maalipaikkoja. Kyllä me varmasti pallon saamme Silkeborginkin maaliin näissä peleissä, mutta se, että onnistumme puolustussuuntaan, sillä päästään tosi lähelle, Raitala arvioi.

HJK-Silkeborg -ottelu pelataan torstaina Bolt Arenalla kello 19.

Lisää uutisia