AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2022

HJK:lla isot panokset torstaina

HJK:lla isot panokset torstaina

HJK jatkaa europelejään torstaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK isännöi slovenialaista NK Mariboria Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ratkaisevassa ottelussa torstaina.

Klubin lähtökohdat kamppailuun ovat hyvät, sillä joukkue kävi nappaamassa viime viikolla Sloveniasta äärimmäisen maukkaan 2–0-vierasvoiton. Otteluparin "puoliajan" johtoasemasta huolimatta Klubi lähtee hakemaan voittoa myös kotiyleisönsä edessä.

– Peliä pitää lähestyä sillä ajatuksella, että lähdemme voittamaan myös tämän toisen osan. Vastustajalla on pallollisesti laadukkaita yksilöitä, ja on itsestään selvää, että meidän täytyy puolustaa hyvin ja kurinalaisesti – kuten viime viikolla vieraissa teimme. Lisäksi meidän pitää pyrkiä lisäämään myös pallon kautta tapahtuvaa pelin kontrollointia, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela helsinkiläisten verkkosivuilla.

HJK:n pelaajatilanne on pysynyt ennallaan: Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Manuel Martic, Roope Riski ja Valtteri Moren ovat edelleen sivussa. Riku Riski hakee puolestaan pelituntumaa Klubi 04:n riveissä. Sen sijaan sunnuntain AC Oulu -ottelussa kokoonpanon ulkopuolella olleet Murilo, Nassim Boujellab sekä Fabian Serrarens ovat kaikki valmennuksen käytettävissä.

Otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle, jonka vastustajaksi on arvottu tanskalainen Silkeborg IF. Voittaja varmistaa samalla paikkansa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Otteluparin häviäjän europelit jatkuvat vielä Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista FC Shakhter Soligorsk vs CFR Cluj.

Lisää uutisia