vko.31 // 7.8.2022

KuPS ja Honka pistejakoon kärkikamppailussa (KuPS-FC honka 1-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura jäi Väre Areenalla toista kertaa ilman täyttä pistepottia Veikkausliigassa, kun FC Honka nousi toisella puoliajalla tasapeliin. Loppunumerot Mölymäellä kirjattiin 1-1 (1-0).

Kovan otteluruuhkan keskellä urakoivat keltapaidat tulivat otteluun todella raikkaasti. Päävalmentaja Simo Valakarin suurimmat yllätykset oli valita ryhmitykseksi 4-2-3-1 ja ehkä pienenä jokerikorttina avauskokoonpanoon nousi tällä kaudella ensimmäistä keltaa KuPS-paidassa Axel Vidjeskog. Alkukauden lainalla pelannut Vidjeskog olikin kentän suurimpia hahmoja 55. minuutilla tulleeseen loukkaantumiseensa asti.

KuPS nappasi pelin hallintaansa heti ottelun ensihetkistä lähtien. Vieraat eivät saaneet omalla prässipelillään KuPS:n pelin avaamista kuriin ja keltapaidat vyöryivät kotiyleisönsä riemuksi kentän jokaista kaistaa käyttäen.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin pelin 19. minuutilla. Paulo Ricardon pitkä avaus tavoitti Axel Vidjeskogin pystyjuoksun, Vidjeskog käytti palloa Tim Väyrysellä, joka tarjoili takaisin Vidjeskogille. Axu laukoi pienestä kulmasta upean laukauksen ohi Maksim Rudakovin ja KuPS siirtyi myös tulostaulun perusteella kuskin paikalle.

Vieraat pyrkivät iskemään laitapelaamisen kautta KuPS:n selustaan, mutta keltapaitojen puolustus kesti hienosti vieraiden lähentely-yritykset.

Ottelun toiselle puoliajalle pelin kuva muuttui liki täysin. Vidjeskog nilkutti vaihtoon reilun 10 peliminuutin jälkeen ja hänen paikkansa kentällä otti Gabriel Bispo.

58. minuutilla Honka iski tasoituksen. KuPS menetti pallon keskialueella ja Rui Modesto laukoi pienestä kulmasta. Otso Virtanen torjui portugalilaisen laukauksen, mutta irtopalloon ennätti ensimmäisenä Veikkausliigakauden komeetta Agon Sadiku, joka survoi pallon reppuun.

Maalin jälkeen KuPS:n peli kipsaantui. Viimeisen puolen tunnin aikana kuopiolaisten peliä leimasivat lukemattomat harhasyötöt ja huolimattomuusvirheet, mikä sotki kokonaisuudessaan joukkueen pelaamista.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle KuPS sai jälleen osittain otetta pelistä, mutta hyökkäyspelaaminen meni puskemiseksi, eivätkä keltapaidat enää päässeet kunnon tekopaikoille. Kokonaisuudessaan tasapeliä voi kuvailla varsin oikeutetuksi ottelutapahtumiin peilaten.