AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 3.8.2022

"Iso haaste, mutta myös iso mahdollisuus" - KuPS valmiina haastamaan Young Boysin

"Iso haaste, mutta myös iso mahdollisuus" - KuPS valmiina haastamaan Young Boysin

KuPS harjoitteli Veritas Stadionilla keskiviikkona. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran kiireet jatkuvat, kun joukkue pelaa torstaina Konferenssiliigan 3. karsintakierroksen 1. osaottelun sveitsiläistä BSC Young Boysia vastaan.

KuPS joutuu pelaamaan torstain ottelun poikkeuksellisesti Veritas Stadionilla Turussa, sillä Väre Areena ei täytä UEFA:n vaatimuksia enää 3. karsintakierroksella.

KuPS matkusti Turkuun tiistai-iltana ja keskiviikkona joukkue harjoitteli Turun Veritas Stadionin erinomaisella luonnonnurmella. Matkustaminen on tullut keltapaidoille viime viikkoina jo liiankin tutuksi, mutta joukkueessa ei olla jääty voivottelemaan asiaa.

- Olen ennen kaikkea hyvin surullinen faniemme ja kaikkien kuopiolaisten puolesta, ettemme voi pelata näin hienoa ottelua Kuopiossa. Tilanne on kuitenkin tämä, emmekä ole jääneet murehtimaan asiaa sen enempää. Turku ja Veritas Stadion on kotimme nyt nämä pari päivää ja Turku on hieno urheilukaupunki, pyöritteli KuPS-luotsi Simo Valakari.

KuPS lähtee ensimmäistä kertaa tänä kesänä euro-otteluun selkeänä altavastaajana. Kerroinasettelussa KuPS:n jatkopaikkaa pidetään epätodennäköisenä, mutta kuopiolaisten leirissä ei ole ollut nähtävissä mitään merkkejä epävarmuudesta.

- Tämä on meille iso haaste, mutta samalla myös iso mahdollisuus. Vastassamme on erittäin laadukas joukkue ja me tiedämme mitä he yrittävät kentällä tehdä ja miten he haluavat pelata. Vaikka tiedämmekin paljon vastustajastamme, heidän peliinsä ei ole helppoa vastata, koska he tekevät asiansa kentällä niin laadukkaasti, Valakari jatkaa.

Niin kuin aina, keltamustat luottavat oman joukkuekollektiivinsa voimaan. KuPS aikoo pitää kiinni omasta vahvasta peli-identiteetistään myös sveitsiläistä suurseuraa vastaan.

- Onnistuminen vaatii meiltä erittäin hyvä kollektiivisen pelaamisen, sekä yksilöiden onnistumista joukkuekollektiivin sisällä. Mahdollisuutemme ovat siinä. Jos tyydymme vain puolustamaan 180 minuuttia, mahdollisuutemme ovat heikommat. Mikäli pystymme pelaamaan pallon kanssa ja olemaan rohkeita, saamme kontrolloituja hyökkäyksiä ja olemme valmiimpia ottamaan vastaan heidän vastahyökkäyksiään.

- Totta kai ottelussa tulee hetkiä ja jaksoja, jolloin joudumme puolustamaan matalalla, silloin meidän on oltava myös todella tarkkoja, Valakari pohjustaa.

Konferenssiliigan 3. karsintakierroksen ottelu KuPS - BSC Young Boys Veritas Stadionilla torstaina 4.8. kello 19.00 - pääsyliput

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:stä. Ottelun katsominen vaatii rekisteröitymisen.

Lisää uutisia