AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2022

"Meidän tulee olla rohkeita omien fanien edessä" - Simo Valakari odottaa hienoa tunnelmaa torstaille

"Meidän tulee olla rohkeita omien fanien edessä" - Simo Valakari odottaa hienoa tunnelmaa torstaille

KuPS hakee hyvää tulosta torstain kotiottelustaan. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura jatkaa euro-otteluitaan Konferenssiliigan karsinnoissa, kun se isännöi 2. kierroksen avausosaottelussa moldovalaista FC Milsami Orheita

KuPS eteni toiselle karsintakierrokselle voittamalla georgialaisen FC Dilan yhteismaalein 2-0. Kotiottelun merkitys otteluparissa tuli vahvasti esille, sillä KuPS:n aloittaessa ottelupari 2-0 kotivoitolla, riitti keltapaidoille maaliton tasapeli vieraskentällä selvään ja ansaittuun jatkopaikkaan.

Myös Moldovan Orhein kaupungista Kuopioon saapuva FC Milsami käytti ratkaisun paikan kotikentällään edukseen. FC Milsami pelasi 1. karsintakierroksella liettualaista Panevezysia vastaan ensin vieraskentällä 0-0 ja toisen osaottelun 2-0 kotivoitto jatkoi moldovalaisten eurourakkaa ainakin toiselle karsintakierrokselle saakka.

Jos KuPS:n 1. karsintakierroksen vastustajajoukkue FC Dila oli varsin helposti ennakoitavissa oleva joukkue, FC Milsami tulee antamaan KuPS:lle hyvinkin erilaisen vastuksen. Kun avauskierroksella KuPS:aa vastassa oli sekä pallollisena, että pallottomana aktiivinen joukkue, FC Milsamin pelaamista on huomattavasti vaikeampi ennakoida. Odotettavissa on, että vieraat tulevat Kuopioon puolustamaan tiiviisti ja kyttäämään paikkaa vastahyökkäykseen.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari näkee 2. karsintakierroksen vastustajajoukkueen kokeneena ja rutinoituneena joukkueena.

- Saamme vastaamme erittäin rutinoituneen joukkueen, joka on ollut yhdessä jo monta vuotta. Heillä on paljon kokemusta europeleistä ja he tietävät, miten näitä pelejä tulee pelata, Valakari avaa.

- FC Milsamia ei kiinnosta onko heidän pelaamisensa kaunista tai kontrolloivatko he palloa. He ovat joukkue, jolle ainoa merkkaava asia on jatkopaikka. Uskon, että he tulevat puolustamaan tiiviisti ja tekemään pelin mahdollisimman vaikeaksi meille. Ehkä he kyttäävät virhettämme, josta iskeä maali, KuPS-luotsi pohtii torstain ottelua.

Lipunmyynti torstaina Väre Areenalla pelattavaan otteluun on käynyt varsin mukavasti ja lipunmyynnissä ollaan jonkun verran edellä FC Dila-ottelun myyntilukuja. Euro-otteluissa Väre Areenan yleisökapasiteetti on 3.200 katsojaa, joten halukkaille on kuitenkin edelleen hyvin tilaa Mölymäen torstai-illassa. Heikosta stadiontilanteesta johtuen FC Milsami-ottelu on hyvin todennäköisesti tämän vuoden viimeinen mahdollisuus nähdä KuPS europeleissä Kuopiossa, sillä kolmannella karsintakierroksella keltamusta joutuu pelaamaan kotiottelunsa Turussa.

- Viime ottelussa oli loistava tunnelma ja on jälleen mahtava aloittaa ottelupari kotikentällämme. Tiedostamme missä tilat vastustajan puolustusmuodosta löytyvät ja tiedämme mitä tehdä, että pääsemme maalipaikoille. Kun pelaamme omien faniemme edessä, meidän tulee olla rohkeita omassa pelaamisessamme, Simo Valakari pohjustaa voiton avaimia FC Milsamia vastaan.

Viime torstain euro-ottelu Georgiassa toi KuPS:lle jobinpostia, kun toppari Paulo Ricardo ja keskikentän Anton Popovitch joutuivat jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisten vuoksi. Molemmat kävivät Kuopioon tultuaan tarkemmissa tutkimuksissa, joissa kumpaisenkin vammojen laadusta saatiin pientä huojennusta.

- Muutama viikko menee, että saamme heidät takaisin. Ensimmäinen vaikutelma oli, että he joutuvat ehkä huilimaan paljon pidempäänkin. Toivottavasti saamme heidät mahdollisimman pian takaisin kokoonpanoon, Valakari vihjaa salamyhkäisesti.

Sairastuvalta on FC Milsami-ottelun alla kuulunut muutenkin hyviä uutisia, sillä keskikenttätaituri Janis Ikaunieks on ollut tämän viikon normaalisti mukana joukkueen vahvuudessa. Myös kesän siirtoikkunassa KuPS:aan tulleet Filip Valencic, Christian Tue Jensen ja Jaakko Oksanen ovat valmennuksen käytettävissä ensimmäistä osaottelusta lähtien.

To 21.7. klo 19.00 KuPS - FC Milsami Orhei (MDA), Väre Areena – pääsyliput

Ottelua voi myös seurata suorana lähetyksenä VeikkausTV:sta.

Lisää uutisia