vko.29 // 18.7.2022

FC Haka nousi voittoon FC Interistä (FC Haka-FC Inter 3-2)

Lee Erwin oli jälleen Hakan sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja FC Inter kävivät viihdyttävän ja jännittävän kamppailun maanantaina. FC Haka nousi lopussa lisäajan voittomaalilla 3-2 (1-1)-voittoon.

Jo ensimmäinen jakso teki selväksi, että ottelusta ei tule vauhtia ja tapahtumia puuttumaan. Haka siirtyi johtoon ottelun 22. minuutilla, kun skottikärki Lee Erwin ampui pallon tarkasti vapaapotkusta yläkulmaan noin 20 metristä.

Petteri Forsell toi sinimustat tasoihin viiden minuutin päästä, kun hän sai lahjana pallon keskialueella. Kymppipaita pisti töppöstä toisen eteen ja harhautti Haka-pelaajan tieltään, jonka jälkeen hän jysäytti Selectin yläriman kautta sisään. Forsell pääsi kokeilemaan jakson loppupuolella vielä rangaistuspotkusta johtomaalia, mutta tällä kertaa Haka-vahti Aatu Hakala veti alakulmasta pidemmän korren.

Forsell ei jäänyt kuitenkaan märehtimään epäonnistumistaan, vaan hän iski illan toisen osumansa 53. minuutilla. Uransa 300:nnen liigapelinsä pelannut Aleksi Paananen jakoi Forsellille pallon keskustaan, jossa Forsell ei aikaillut. Hän ampui ikävän leijaavan kudin kohti alakulmaa, jota Hakala ei pystynyt pysäyttämään. Pallo pomppasi tekonurmesta juuri sopivasti ennen maalivahtia.

Inter ei onnistunut tappamaan peliä johtoasemassa. Joukkue sai pari mahdollisuutta pistopallojen kautta, mutta kaivattu kolmas maali jäi syntymättä.

Haka alkoi saamaan enemmän ja enemmän otetta kentällä ja Inter sortui lukuisiin pystysuunnan harhasyöttöihin, mikä tappoi pallonhallinan flow'ta. Hakan tasoitusmaali syntyi, kun Niklas Friberg katkaisi Forsellin syöttöyrityksen nousua tehneelle Jussi Niskalle. Haka lähti tilanteesta väkevään vastahyökkäykseen Interin epäorganisoitua muotoa vastaan ja Salomo Ojala pääsi viimeistelemään lopuksi maitse boksin sisältä.

Lisäaikaa annettiin kaksi minuuttia. Haka sai luotua vaaralliselta näyttäneen murtotilanteen laidalle. Matias Tamminen päätti repiä Haka-pelaajaa vapaapotkun arvoisesti. Haka toimitti sivuvaparin suoraan maalille, josta täysin vapaaksi jäänyt Lee Erwin pääsi nikkaamaan kauden kymmenennen maalinsa etutolpalta.