AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2022

FC Inter tavoittelee jatkopaikkaa tiistaina – ”Lähtökohtaisesti pitää lähteä voittamaan”

FC Inter tavoittelee jatkopaikkaa tiistaina – ”Lähtökohtaisesti pitää lähteä voittamaan”

FC Inter hakee Konferenssiliigan jatkopaikkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelaa tiistaina Euroopan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen toisen osaottelun FC Dritaa vastaan vieraskentällä Kosovossa. Sinimustat hankkivat viime viikon ensimmäisessä osaottelussa maalin verran etua, kun Drita kaatui Jussi Niskan puskumaalilla lukemin 1-0.

Näin ollen Interille riittää jatkopaikkaan tarpeen tullen tasapeli. Interin hyökkääjä Joonas Lepistön mukaan turkulaiset eivät lähde varmistelemaan tasapeliä.

– Lähtökohtaisesti meidän pitää lähteä tietenkin voittamaan peliä. Jos pelaamme pelkkää tasuria, niin vastustaja saa luotua liian kovan paineen ja pelaamisesta tulisi aikamoista puolustustaistelua. Pelin mittaan, jos tilanne pysyy tasan, niin siinä kohtaa saatamme vetäytyä loppua kohden, mutta kyllä me pyrimme myös hyökkäämään ja voittamaan ottelun, täksi kaudeksi FC Interiin siirtynyt kärkimies kertoo seuran sivuilla.

Kosovo ei ollut Interin matkajärjestelyjen kannalta helpoin mahdollinen kohde, mutta joukkue onnistui ottamaan haastavasta tilanteesta parhaita puolia irti. Interillä ei ole osaotteluiden välillä ottelua Veikkausliigassa, joten joukkue matkusti Kosovon lähettyville jo lauantaina. Kahdet harjoitukset Makedonian puolella harjoitelleen ryhmän matkarasituksen toivotaan olevan aikaisella matkustamisella vähäisempää. Jo viikonloppuna matkaan lähtenyt joukkue ei ole ainakaan toistaiseksi antanut ottelujännitykselle valtaa.

– Täällä sää on kiva ja mitä kaukaa näimme, niin kenttäkin vihertää. Olosuhteet ovat hyvät, joten ei muuta kuin mennään pelaamaan ja voittamaan.

– Meininki on vielä ollut suhteellisen levollinen. Olemme treenanneet ja ottaneet iisiä. Matkustaminen on rankkaa, mutta kyllä jengi on täällä hyvällä mielellä ollut liikenteessä, Lepistö raportoi.

FC Drita – FC Inter alkaa Fadil Vokrri -stadionilla tiistaina klo 21.00 Suomen aikaa

Lisää uutisia