AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2022

KuPS isännöi torstaina georgialaista FC Dilaa – ”Pelaajat vaikuttavat levollisilta”

KuPS isännöi torstaina georgialaista FC Dilaa – ”Pelaajat vaikuttavat levollisilta”

KuPS aloittaa Konferenssiliigan karsinnat torstaina. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran aloittaa oman europelitaipaleensa torstaina 7. heinäkuuta, kun Euroopan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen avausosassa KuPS isännöi georgialaista FC Dilaa. Ottelu alkaa Kuopion Väre Areenalla kello 19.00.

Kuopion Palloseuran voinee sanoa olevan jo rutinoitunut europelijoukkue. Viime kaudella KuPS eteni Konferenssiliigan karsinnoissa aina ratkaisevalle playoff-kierrokselle asti, jossa Saksan Bundesliigan Union Berlin kuitenkin päätti KuPS:n taipaleen yhteismaalein 4-0. Ennen Union-otteluparia KuPS raivasi tieltään armenialaisen FC Noahin, ukrainalaisen Vorskla Poltavan, sekä Kazakstanin suurseura FC Astanan.

KuPS on usein venynyt europeleissään pelaamaan omalla huipputasollaan. Syksyllä 2020 KuPS eteni Eurooppa Liigan karsinnoissa viimeiselle kierrokselle, jossa puolestaan Romanian jättiläinen Cfr Cluj pudotti KuPS:n maalein 3-1.

Kanarialinnut pelaavat nyt viidettä peräkkäistä kertaa kesän eurokarsinnoissa. Kuopion Väre Areenalla on vieraillut eurooppalaisia suurseuroja Legia Varsovasta FC Kööpenhaminaan, mutta tämän sesongin ensimmäinen koetinkivi georgialaisesta Gorin kaupungista tuleva FC Dila on varmasti suurelle osalle suomalaisesta palloilukansasta tuntematon joukkue. Vaikka FC Dilan nimi ei suurta yleisöä puhuttelekaan on KuPS:lla edessään pelillisesti kova haaste jatkopaikan edessä.

Kuopion Palloseura on saanut hyvän valmistautumisen ennen torstai-iltana kello 19 alkavaa euroavaustaan. Viime lauantaina pelattu Veikkausliiga-ottelu HJK:n vieraana antoi KuPS:lle hyvän ja kovan kenraaliharjoituksen ennen FC Dila-ottelua.

KuPS harjoitteli alkuviikon ja kävi Väre Areenalla omaa pelisuunnitelmaansa läpi. Pelaajissa oli havaittavissa hyvää sähköä, mutta samalla myös sopivan rentoa ilmapiiriä ennen uuden tarinan alkamista.

- On ollut hienoa nähdä tämän viikon harjoituksissa, että pelaajat vaikuttavat levollisilta. Viime vuoden euroseikkailumme antoi meille kokemusta ja tietoa siitä vaatimustasosta, mitä nämä pelit meiltä pyytävät. Toisin kuin vielä viime vuonna, pelaajissa ei ole näkyvissä selkeää jännitystä erityisen ottelun alla, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari toteaa seuran sivuilla.

Valakarin mukaan torstainen vastustaja on laadukas.

- Itse peli sen lopullisesti kertoo, millaisen joukkueen vastaamme saamme. Olemme nähneet heidän pelaavan kotimaansa liigassa ja olemme tietyllä tapaa sen tiedon varassa. He haluavat pitää palloa ja he hyökkäävät hyvin, sekä vaarallisesti ja luovat paljon maalipaikkoja. Pallottomana joukkue prässää todella korkealta. On itse asiassa mielenkiintoista nähdä, miten he tätä peliä lähestyvät. Tiedämme, että ottelussa tulee hetkiä ja tiloja, jolloin voimme haavoittaa heitä, päävalmentaja analysoi.

Omalta joukkueeltaan KuPS-luotsi haluaa nähdä pelaajien toteuttavan yhdessä sovittuja ja harjoiteltuja asioita. Myös tulevissa europeleissä KuPS aikoo luottaa omiin vahvuuksiinsa.

- Arvioni on, että vastustaja tulee tänne puolustamaan tiiviisti, sekä iskemään terävästi vastahyökkäyksillä ja hakemaan sitä kautta heille suotuisan tuloksen. Nyt kuitenkin pelataan meidän kotikentällämme loistavien faniemme edessä ja meidän tulee laittaa vastustajamme täällä todella ahtaalle. Samanaikaisesti meidän pitää olla myös järkeviä ja miettiä, millaisin riskein meidän on fiksuinta pelata. Fakta on kuitenkin, että tämän otteluparin jatkopaikka ratkaistaan vasta viikon päästä Georgiassa, Valakari päättää.

KuPS-FC Dila Gori torstaina 7.7.2022 kello 19 alkaen Kuopion Väre Areenalla!

VeikkausTV lähettää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelu on kuunneltavissa myös Savon Aalloilta.

Lisää uutisia