vko.27 // 6.7.2022

Interin Graulle voitto kelpasi mutta parannettavaa jäi – ”Ehkä olimme hermostuneita”

Miguel Grau näki hyvää ja huonoa joukkueen esityksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin kauden ensimmäinen europeli Euroopan Konferenssiliigan karsinnoissa ei kenties ollut kotijoukkueen paras esitys tänä vuonna, mutta päättyi silti tärkeään 1-0-voittoon. Kosovolaista FC Dritaa vastaan pelatun ottelun ainoan maalin teki Jussi Niska 77. minuutilla.

Ottelu alkoi melko varovaisesti ja erityisesti Interillä oli pallonhallinnasta huolimatta vaikeuksia päästä kunnollisille maalipaikoille. Joukkue onnistui hätyyttelemään vieraiden maalia parhaiten kulmapotkuista. Kosovolaisvieraalla oli erinomainen mahdollisuus päästä kokeilemaan Matias Riikosen näppien pitävyyttä Inter-maalilla 4 vs. 2 -hyökkäyksessä, mutta tilanne päättyi aikaiseen paitsioliputukseen. Näin tauolle siirryttiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla Drita sai enemmän otetta ottelusta, mutta toisaalta myös keltaiset kortit alkoivat viuhua vierailijan suuntaan otteiden koventuessa. Matias Tamminen pääsi yrittämään maalintekoa pienestä kulmasta pian toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta veto suuntautui ohi maalin. Vierailijalla oli ottelussa parempia maalintekoaihioita ennen viimeistä varttia, mutta silti Riikonen selvisi maalillaan melko vähillä torjunnoilla.

Lopulta ottelun ratkaisevat hetket koittivat 74. minuutilla, kun Aleksi Paananen syötti David Haron hyökkäykseen. Dritan puolustaja Ilir Blakçori yritti kurottaa palloon, mutta sen sijaan kampitti Haron rangaistusalueen kulmalla varoituksen arvoisesti. Kortti oli Blakçorille ottelun toinen, joten Drita joutui pelaamaan lopun vajaalla miehityksellä. Petteri Forsell viuhutti varoitusta seuranneen vapaapotkun rangaistusalueen ruuhkaan, mistä Jussi Niska pääsi lopulta puskemaan pallon liki maaliviivalta sisään. Ottelun lopulla Inter ei ylivoimastaan huolimatta kyennyt kunnollisiin maalipaikkoihin johdon lisäämiseksi ja näin ensimmäisen osaottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-0.

Interin päävalmentaja Miguel Graun mukaan ottelu oli todella tasainen.

– Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla yritimme pitää palloa enemmän, mutta vastustaja puolusti hyvin. Toisella puoliajalla vastustaja puolestaan piti palloa ja me keskityimme enemmän transitioihin. Tamilla (Matias Tamminen) oli hyvä maalipaikka ja toisesta paikastamme tulikin punainen kortti. Valitettavasti David Haro loukkaantui tilanteessa ja meidän täytyy odottaa lisätietoja sen suhteen, Grau aloitti ottelun analysoinnin.

– Ottelun lopussa vastustaja yritti hyökätä "all in"-tyylillä ja meidän olisi pitänyt hallita se tilanne vähän paremmin. Ehkä olimme hermostuneita europelin erityislaatuisuuden takia. Toisesta osaottelusta heidän kentällään tulee varmasti vaikea suuren kannattajamäärän ja odotettavissa olevan vaikean pelisään takia, Grau pohdiskeli.

Toinen osaottelu FC Interin ja Dritan välillä pelataan tiistaina 12.7. klo 20.00 paikallista aikaa (21.00 Suomen aikaa) Prishtinassa Fadil Vokrri -stadionilla.