AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2022

HJK:lle asettuu vastaan isokokoinen Latvian mestari

HJK:lle asettuu vastaan isokokoinen Latvian mestari

HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat keskiviikkona. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kohtaa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Riga FS:n. Toni Koskela varoittaa erityisesti latvialaisten erikoispelivoimasta.

Joukkueet ovat jo ennestään toisilleen hieman tutut, sillä ne kohtasivat tammikuussa Saharan kentällä pelatussa harjoitusottelussa, jonka RFS vei nimiinsä lukemin 2–0.

Otteluparin toinen osa pelataan Riiassa tiistaina 12. heinäkuuta, ja parin voittaja etenee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu tshekkiläinen suurseura, Viktoria Plzen. Häviäjä sen sijaan jatkaa pelejään elokuun alussa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella, jonka arvonta on edessä myöhemmin.

– RFS on todella isokokoinen vastustaja, tänne tulevan ryhmän keskipituus on yli 185 senttiä. He ovatkin olleet omassa liigassaan todella vaarallisia erikoistilanteissa, ja tämä meidänkin täytyy huomioida, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuran sivuilla.

Klubin pelaajatilanne alkaa hiljalleen näyttää loukkaantumisten puolesta hyvältä. Perparim Hetemaj ja Riku Riski ovat keskiviikkona valmennuksen käytettävissä. Valitettavan tuttuun tapaan pieniä harmaita pilviäkin näkyy: Oivasti KuPSia vastaan pelannut David Browne ei ole vielä pelikunnossa saatuaan aivotärähdyksen rankkariin johtaneessa tilanteessa. Joukkueessa on myös kiertänyt hieman flunssaa, mikä pitää ainakin Miska Ylitolvan sivussa. Nassim Boujellabilla puolestaan ei ole keskiviikkona pelilupaa.

HJK-RFS keskiviikkona 6.7. Bolt Arenalla kello 19.00 alkaen.

Lisää uutisia